Nieuws

​Weer vijf mienskipsprojecten beloond met 2.018 euro

Delen

​Weer vijf mienskipsprojecten beloond met 2.018 euro

WOMMELS - Tijdens het Greidhoek festival in Wommels hebben zaterdag vijf projecten uit het Iepen Mienskipsfûns een bonus van 2.018 euro gekregen. De initiatiefnemers kregen hun cheque van gedeputeerde Michiel Schrierde.

De projecten kregen in de tweede subsidieronde van dit jaar een bijdrage uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns. De initiatieven zijn geselecteerd door Leeuwarden-Fryslân 2018; omdat ze goed aansluiten bij de doelstellingen van Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Gedeputeerde Michiel Schrier: ,,Het fonds is een succes. De initiatieven blijven uit de hele provincie maar komen. Van onderop, dat is belangrijk. Fryslân heeft een sterke samenleving en een grote creativiteit. Kulturele Haadstêd benoemt hiermee de krenten uit de pap. Ik vind het prachtig dat ik die mag belonen.”

Investering in leefbaarheid

Vanuit alle windstreken in Fryslân kan een beroep worden gedaan op het Iepen Mienskipsfûns, om initiatieven te financieren die de leefbaarheid in wijk, dorp of regio verbeteren.

Iepen Mienskipsfûns

Met deze subsidieregeling helpt de provincie Fryslân initiatieven uit de mienskip uit te voeren. Voor heel 2016 is €3,6 miljoen euro beschikbaar gesteld. In de tweede subsidieronde van dit jaar is €1,2 miljoen verdeeld. Inwoners met een goed initiatief om de leefbaarheid in hun wijk, dorp of op hun eiland te verbeteren, kunnen tot en met 7 oktober weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns.

De projectbureaus van Streekwurk kunnen initiatiefnemers helpen bij het opstellen van een projectplan en de subsidieaanvraag.

Meer informatie over het Iepen Mienskipsfûns en het aanvragen van subsidie is te vinden op www.streekwurk.frl/IMF.