Nieuws

Voortgezet onderwijs doet mee met Leeuwarden-Fryslân 2018

Delen

Voortgezet onderwijs doet mee met Leeuwarden-Fryslân 2018

LEEUWARDEN - Het voortgezet onderwijs in de provincie is gevraagd om mee te denken over Leeuwarden-Fryslân 2018. Afgelopen donderdag was in het servicekantoor van Piter Jelles in Leeuwarden de aftrap van het project.

De organisatie van Culturele Hoofdstad van Europa wil de docenten en leerlingen betrekken in haar plannen. In het schoolgebouw van Piter Jelles waren vertegenwoordigers uit Leeuwarden bijeen. Het is de bedoeling om de rest van Fryslân ook in de plannen te betrekken.

Ed van Dijk (Art Connection) die het ,,oriënterende gesprek" leidde, is enthousiast over de eerste bijeenkomst. ,,Leeuwarden-Fryslân 2018 heeft de samenwerking met mbo- en hbo-scholen al gezocht. Dat loopt goed. Met het Friese voortgezet onderwijs golden nog geen afspraken. Gezien het enthousiasme hebben we donderdag een mooie start gemaakt." In Piter Jelles zaten zo'n 25 mensen bij elkaar.

Donderdag is in het hoofdkantoor van De Friesland Zorgverzekeraar een vergelijkbare bijeenkomst voor instellingen uit de zorg- en welzijnsector. Er worden dan opnieuw 25 mensen verwacht.

De foto is gemaakt door Anna Span.