Nieuws

Vind een plek voor de tienduizend gehaakte dekens

Delen

Vind een plek voor de tienduizend gehaakte dekens

LEEUWARDEN - ,,We dachten aan het Oldehoofsterkerkhof, maar dat gaat 'm waarschijnlijk niet worden." Het plein is simpelweg te klein om er tienduizend aan elkaar gehaakte dekens overheen te leggen.

Gerda Rodenburg, één van de actieve deelnemers aan de actie Haak Maar Aan, vertelt dat de actie om de Grootste Gehaakte Deken Ter Wereld te maken een groot succes is. De Facebook-pagina wordt gevolgd door meer dan 11.000 vrienden. ,,Je merkt dat overal in het land en zelfs erbuiten veel mensen aan het haken zijn. Geweldig!"

De deken wordt in 2018 uitgelegd. Een definitieve plek is er nog niet. ,,Onze keuze valt vooralsnog op de vliegbasis, maar suggesties en leuke ideeën zijn natuurlijk welkom."

Het enorme gehaakte mienskipsdoek bestaat uit tienduizend dekens van 1.40 bij 2.00 meter. Nadat het kleed - met een omvang van vijf voetbalden - is tentoongesteld worden de dekens losgeknoopt en onder verschillende goede doelen verdeeld. Artsen Zonder Grenzen en Het Rode kruis hebben al belangstelling getoond. Rodenburg: ,,We willen ook dekens verkopen." De opbrengst is bestemd voor charitatieve instanties.

Meer over de actie staat ook op onze Facebook-pagina.