Nieuws

Veel media-aandacht voor Boerderij van de Toekomst

Delen

Veel media-aandacht voor Boerderij van de Toekomst

BLESSUM - Zelf boerderijtje spelen, maar dat dan wel op verantwoorde, duurzame wijze aanpakken. De Boerderij van de Toekomst is gericht op agrarisch onderwijs en verbonden aan Kening fan 'e Greide, programmaonderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Studenten van het Nordwin College en Van Hall Larenstein willen tonen hoe een duurzame boerderij er volgens hen uit moet zien. Hun bevindingen worden vormgegeven in een computergame, die nog niet klaar is. In het spel moet de gamer een boerenbedrijf runnen en dat zo duurzaam mogelijk doen. Wie geld verspilt, krijgt de inspectie op zijn dak. Maar wie milieubewust aan de Boerderij van de Toekomst werkt, scoort punten.

Zonnepanelen

Een groep van ongeveer veertig studenten werd vorige week rondgeleid in Blessum, op de boerderij van Thom Miedema die een duurzame werkwijze voorstaat. Er liggen zonnepanelen op het dak van zijn loods en bij het werk op het land houdt hij rekening met de leefomgeving van de weidevogels. Het project wordt gecoördineerd door de Friese Mileu Federatie.

De aftrap van het project was in Blessum en werd door een groot aantal journalisten gevolgd. 's Avonds besteedde Omrop Fryslân in Hjoed (te zien na 11.04 minuten) aandacht aan het bezoek van de studenten. Ook de Leeuwarder Courant, Friesch Dagblad, BNR Nieuwsradio en verschillende vakbladen berichtten er over.