Nieuws

Vacature | ​Hoofd Communicatie en Marketing, 32-40 uur

Delen

Vacature | ​Hoofd Communicatie en Marketing, 32-40 uur

Leeuwarden en Fryslân staan in 2018 in de etalage van Europa. Dan presenteren de stad en provincie zich namens Nederland als de Culturele Hoofdstad van Europa. Het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018 bestaat uit honderden evenementen en projecten die tijdens en ook in aanloop naar 2018 vorm wordt gegeven.

Om dit voor elkaar te krijgen, volgen we nauwgezet het thema ‘iepen mienskip’. Zodat we iedereen die wil bijdragen én leren met uitgestoken hand tegemoet treden. Cultuur verbindt mensen en gemeenschappen. En met cultuur als middel willen we samen een economische en maatschappelijke impuls veroorzaken. Een impuls die ook na 2018 en ver voorbij onze landsgrenzen merkbaar is.

Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 wil een zo groot en divers mogelijk publiek kennis laten maken met onze grote evenementen, bijzondere voorstellingen, internationale exposities, gastvrije mienskip en geweldig diverse stad en regio in de aanloop en tijdens het jaar 2018.

Voor onze marketingafdeling zijn we op zoek naar een even dynamische en bijzondere en internationaal gerichte persoonlijkheid. Die weet hoe je ons potentiële publiek in Friesland, Nederland en Europa gaat bereiken.

Plaats in de organisatie

Lwd2018 kent een two-tier board. Er is een Supervisory Board (model Raad van Toezicht) die in totaal uit vijf leden bestaat. De leiding van de organisatie is in handen van de cultural director/CEO die zich laat bijstaan door de managing director. De director legacy is verantwoordelijk voor de (structurele culturele) nalatenschap van LWD2018.

Het Hoofd Marketing en Communicatie is lid van het MT en valt hiërarchisch onder de CEO. Standplaats is Leeuwarden.

Opdrachtformulering

Je hebt de dagelijkse leiding over de afdeling Communicatie en Marketing (waaronder op dit moment de medewerker sociale media, contentmanager/webredacteur, medewerker interne evenementen, medewerker pers en woordvoering en hoofd Hospitality & Toerisme). Je adviseert de directie op strategisch en operationeel niveau en ondersteunt hen in de interne en externe communicatie.

Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van de meerjarige marketing en communicatiestrategie en leidt de activiteiten die hier uit voortkomen. Het meerjarenplan en budget worden door jou strak bewaakt.

Je zorgt voor heldere, praktische procedures voor jouw afdeling en zorgt dat deze worden geïmplementeerd. Je bent in staat om te gaan met verandering en deze te begeleiden binnen het team.

Je hebt ruime ervaring in het implementeren van CRM systemen en weet hoe je door ticketing onze evenementen internationaal aan de man brengt. Onze site weet je door te ontwikkelen naarmate het karakter van onze operatie verandert in de aanloop naar 2018.

Je bent verantwoordelijk voor de aansturing van externe partijen en samenwerkingsverbanden (zoals Merk Fryslân, NBTC, Marketing Leeuwarden) op het gebied van onze corporate, programmatische en toeristische marketing (dit laatste met het hoofd Hospitality& Toerisme die ook werkzaam is als accounthouder marketing Cultuurtoerisme bij Merk Fryslân). Je weet de juiste partners te vinden in het culturele, commerciële en sociaal-maatschappelijke veld.

Je kent de traditionele marketing en communicatiemethoden maar hebt er geen moeite mee om met nieuwe, radicale middelen en formats bereik te creëren bij nieuwe publieksgroepen. Je bent op de hoogte van de meest actuele feiten wat betreft consumentengedrag en publieksmarkten.

Je hebt ruime werkervaring in een leidinggevende marketingfunctie, als het even kan binnen een dynamische culturele organisatie. Je hebt aantoonbare ervaring met de marketing van culturele evenementen.

Functie-eisen

Academisch werk- en denkniveau met minimaal 5 jaar marketingervaring;

Minimaal 3 jaar relevante leidinggevende ervaring aan professionals en gewend om in een complexe, internationale organisatie te werken;

Aantoonbaar succesvolle ervaring in de vertaling van marketingbeleid naar een operationele en realistische planning;

Ruime ervaring met het bouwen en versterken van een A-merk en merkactivatie;

Ruime en aantoonbare ervaring met online marketing en de marketing van culturele evenementen;

Sterke klantgerichtheid en kennis van onze doelgroepen;

Een commerciële instelling en gewend om te werken met targets;

Vloeiend in Nederlands en Engels (in woord en geschrift), bij voorkeur tevens een redelijke beheersing van een derde taal;

Competenties en vaardigheden: resultaatgericht, commercieel, communicatief sterk, leidinggevende en coachende vaardigheden (sturing/aanspreken op gedrag), innovatief handelen, netwerker en ondernemerschap;

Een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen

Arbeidsvoorwaarden

Een salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie en ervaring van de kandidaat

Contract tot en met 31 december 2018 (32-40 uur) bij een positieve evaluatie na 3 maanden

Een telefoon, iPad en laptop worden ter beschikking gesteld

Solliciteren

Sollicitaties kunnen tot uiterlijk 24 december 2015 9.00 uur per e-mail gestuurd worden naar Suzanne Peeters (suzannepeeters@2018.nl) onder vermelding van ‘vacature Hoofd Communicatie & Marketing’ en je naam. We verzoeken je om de sollicitatiebrief en het Curriculum Vitae in Word of PDF als bijlagen mee te sturen. Sollicitaties per brief worden niet in behandeling genomen.Gesprekken met kandidaten zullen plaatsvinden in de eerste week van januari 2016. Wij streven naar een spoedige indiensttreding.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.