Nieuws

​Vacature | assistent contentredactie, 36 uur

Foto Tryntsje Nauta & Heleen Haijtema

Delen

​Vacature | assistent contentredactie, 36 uur

Leeuwarden en Fryslân staan in 2018 in de etalage van Europa. Dan presenteren de stad en provincie zich namens Nederland als de Culturele Hoofdstad van Europa met een uniek cultureel programma. Het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018 zal bestaan uit een groot aantal bijzondere evenementen en projecten die tijdens en ook in aanloop naar 2018 vorm wordt gegeven.

Het culturele programma in 2018 (en de ontwikkeling daarvan richting 2018) is in de ogen van Leeuwarden -Fryslân 2018 een belangrijke katalysator voor verandering (sociaal, economisch, etc). Het zijn van de Culturele Hoofdstad gaat niet (met name) om het culturele programma, het feest in 2018, maar gaat erom hoe dat jaar bijdraagt aan een betere, mooiere samenleving in 2020, 2025 of 2030.

Functie

Ter versterking van onze contentredactie zijn wij op zoek naar een gestructureerde assistent contentredactie. Binnen deze functie werk je op de redactie waar alle uitingen van LF2018 geproduceerd worden. Als assistent ondersteun je de contentmanager op uiteenlopende gebieden. Zo draag je zorg voor het beheren en bewaken van planningen, ben je een schakel tussen freelancers en redactie, beantwoord je de (redactie)mail, maar schroom je ook niet om een nieuwsbrief te maken.

Je werkzaamheden zijn dus zeer divers. Zo zal je de ene dag veel contact hebben met de producenten van events en ondersteun je de andere dag de copywriters op het gebied van bureauredactie. Een flexibele houding is daarom van belang.

Functie-eisen

Wij zoeken een collega die denkt in creatieve oplossingen, weet van aanpakken, gestructureerd te werk gaat en kennis heeft van onze provincie. Vrienden omschrijven jou als betrouwbaar, precies en proactief. Verder voel je je thuis in de digitale wereld, ben je stressbestendig, creatief en output-gericht en heb je tenminste een jaar ervaring op het gebied van communicatie en/of bureauredactie. Beheersing van de Friese taal is een pre. Ervaring op het gebied van storytelling is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Fulltime baan (1 fte) of in overleg 0,8 fte.

Wij streven naar een spoedige indiensttreding.

Een salaris in overeenstemming met de zwaarte van de functie en ervaring van de kandidaat.

Een telefoon wordt ter beschikking gesteld.

Solliciteren

Sollicitaties kunnen tot uiterlijk vrijdag 12 mei 17.00 uur per e-mail gestuurd worden naar Suzanne Peeters (suzannepeeters@2018.nl) onder vermelding van ‘vacature assistent contentredactie’ en je naam. We verzoeken je om de sollicitatiebrief en het Curriculum Vitae in Word of PDF als bijlagen mee te sturen. Sollicitaties per brief worden niet in behandeling genomen.

Gesprekken met kandidaten zullen plaatsvinden op maandagmiddag 15 mei en/of donderdagochtend 18 mei. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.