Nieuws

Uit de media | Viltkoningin Claudy Jongstra schittert bij RTL Boulevard

Delen

Uit de media | Viltkoningin Claudy Jongstra schittert bij RTL Boulevard

LEEUWARDEN - Wereldsterren in de rij voor Claudy Jongstra, kopte het item van RTL Boulevard maandagavond. Het populaire televisieprogramma besteedde ruim aandacht aan de viltkunstenares uit Spannum. Het werk van de projectleider van Farm of the World wordt wereldwijd tentoongesteld en onder haar clientèle mag ze klanten als Brad Pitt en Adele rekenen. Reden genoeg voor de cameraploeg van RTL Boulevard om Claudy Jongstra in Friesland te bezoeken.

,,Ontzettend leuk dat RTL Boulevard deze reportage maakte", zegt Jongstra die in het verleden ook in opdracht van topontwerpers als John Galliano, Donna Karan en Christian Lacroix werkte. In Friesland vergaarde ze roem dankzij onder meer de enorme wandversiering in het Fries Museum. Mondiaal baarde ze opzien toen ze door regisseur George Lucas werd gevraagd om de stof (50 meter) voor de Jedi-pakken te leveren. Jongstra, die vanaf 26 maart met nieuw werk in het Fries Museum exposeert, wordt algemeen beschouwd als één van de, zo niet de beste viltkunstenares ter wereld.

Namens Leeuwarden-Fryslân 2018 werkt ze hard om van het project Farm of the World (FOTW) een succes te maken. Onlangs bracht premier Mark Rutte een bezoek aan het kloppende hart van FOTW in Spannum en Húns. Jongstra en haar collega's bundelen in dit project tal van activiteiten die de waarde van het (Friese) landschap kracht bij zetten. Zo trekken kinderen en jongeren regelmatig het land in om er bijzondere eetbare boeketten te plukken en werd al een kookboek geschreven, met ingrediënten die je vrij eenvoudig in de natuur vindt.

RTL Boulevard omschreef het als volgt: ,,Maar die bekendheid bij beroemdheden stijgt haar heus niet naar het hoofd.” Want bij alles wat Claudy Jongstra doet, of het nu gaat om een opdracht voor een wereldberoemde acteur of haar werk voor Culturele Hoofdstad van Europa, worden de ecologische normen streng bewaakt: ,,Ik doe daarin geen concessies."

Hieronder het fragment uit RTL Boulevard:

http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/lifestyle/wereld...