Nieuws

Uit de media | Premier Rutte op bezoek bij Farm of the World

Uit de media | Premier Rutte op bezoek bij Farm of the World

Uit de media | Premier Rutte op bezoek bij Farm of the World

Delen

Uit de media | Premier Rutte op bezoek bij Farm of the World

HÚNS - Niemand minder dan Mark Rutte was deze week in Húns. De premier was op bezoek bij Claudy Jongstra. Ze gaf hem een rondleiding en vertelde uitgebreid over Treasures of Nature en Farm of the World (FOTW), projecten die Jongstra en haar medewerkers voor Leeuwarden-Fryslân 2018 bedachten.

De Leeuwarder Courant berichtte vandaag ook over de bijzondere ontmoeting die, op uitnodiging van kunstenaar Claudy Jongstra, plaatsvond. Jongstra en Rutte waren elkaar vorige maand tegengekomen in Rotterdam, tijdens de Nationale Schoolleiders Top, schrijft de LC.

Mark Rutte maakte in Húns onder meer kennis met een project met autistische jongeren dat volgend jaar van start gaat. Claudy Jongstra in de Leeuwarder Courant: ,,Claudia Busson is al twee jaar bezig met het planten en aanleggen. De jongeren gaan met de seizoenen mee werken op de akkers en in de tuin, komen in contact met studenten uit de hele wereld. Ze gaan koken, studeren en kunnen zich creatief ontwikkelen.”

Desgevraagd stelt Claudy Jongstra ,,ontzettend tevreden te zijn" met de komst van Rutte. ,,Hij was erg enthousiast en het feit dat iemand van zijn status ons project bezoekt, betekent voor ons heel veel." Mark Rutte was enthousiast. Hij roemde de deelname van de internationale studenten aan FOTW. Ze komen van topopleidingen als Design Academy en Bennington University.

Over Farm of the World

Farm of the World is een cultureel project dat door samenwerking van onder anderen jongeren, studenten, kunstenaars, ontwerpers, architecten en (chef)koks tot stand komt. Meer over dit project staat hier.

Bij de foto's: Mark Rutte nam ook een kijkje in het atelier van Claudy Jongstra (links). Alle foto's zijn gemaakt door Stan Opveld.