Nieuws

Uit de media | Natuurmuseum Fryslân: 'Telefoon roodgloeiend, website overbelast'

Foto: © ANIMAL INSIDE OUT, a Body Worlds Production, www.animalinsideout.com

Delen

Uit de media | Natuurmuseum Fryslân: 'Telefoon roodgloeiend, website overbelast'

LEEUWARDEN - De expositie moet nog beginnen en nu al is de werkdruk binnen het Natuurmuseum Fryslân flink toegenomen. Het nieuws over de start van Animal Inside Out bezorgde de werknemers van het museum namelijk plotseling veel werk.

Want nadat onder meer het NOS-journaal, het Jeugdjournaal en vele landelijke en regionale kranten over de beroemde tentoonstellingen berichtten, stond de telefoon roodgloeiend. De facebookpagina van het Natuurmuseum meldde zelfs dat ,,door de overweldigende belangstelling de website overbelast raakte en niet meer toegankelijk was." Gelukkig is dat probleem inmiddels weer opgelost.

Toen museumdirecteur Gerk Koopmans in februari van dit jaar de bijzondere vangst bekendmaakte - want de expo was tot dusverre vooral in wereldsteden als Londen, Berlijn en Detroit te zien - koppelde hij het behaalde succes aan Leeuwarden-Fryslân 2018. Tegenover een verslaggever van Omrop-Fryslântelevisie zei hij: ,,Sinds we culturele hoofdstad zijn, zijn we opeens interessanter geworden. Anders was dit ons niet gelukt."

De expositie is van 3 oktober tot en met 3 januari.