Nieuws

Uit de media | Het beste stuk vlees dat we konden vinden haalt de media

Delen

Uit de media | Het beste stuk vlees dat we konden vinden haalt de media

LEEUWARDEN - Het plan om koe Janneke te slachten en daarna helemaal op te eten tijdens Welcome to the Village blijft de gemoederen bezighouden. Vandaag berichtte De Telegraaf over de onvruchtbare koe voor wie inmiddels een tegenactie is begonnen. Op Facebook zoekt de groep 'Help Janneke de Koe' genoeg medestanders om het dier naar Rundveeopvang de Leemweg te brengen.

Dagblad NRC maakte afgelopen week bekend dat de organisatie van het festival de koe samen met restaurant Eindeloos kocht. Janneke, die niet meer melk geeft, is goed voor 1.400 maaltijden. Op de website schrijft Welcome to the Village: ,,Logisch en lekker, dat is het streven van het culinaire programma van festival Welcome to The Village. Daarom wordt er gewerkt met lokale cateraars en producten uit de regio. En met Janneke: de koe die is gekocht en wordt geserveerd tijdens het festival. Want Janneke is het beste stuk vlees dat we konden vinden."

Verder schrijft de woordvoerder van WTTV: ,,Janneke is een mooi voorbeeld van een logische voedselketen: een keten waarin boer, kok en festival profijt hebben van een dier dat een goed leven heeft gehad. Welcome to The Village is met dat onderwerp regelmatig bezig."

Welcome to the Village is een project van Leeuwarden-Fryslân 2018.

De foto komt van de website van WTTV.

Hieronder een selectie van koe Janneke op Twitter.