Nieuws

Uit  de media | Duits dagblad over de samenwerking met Culturele Hoofdstad

Uit  de media | Duits dagblad over de samenwerking met Culturele Hoofdstad

Delen

Uit de media | Duits dagblad over de samenwerking met Culturele Hoofdstad

LEEUWARDEN - De Duitse krant Emder Zeitung besteedde afgelopen week ruim aandacht aan Leeuwarden-Fryslân 2018. Aanleiding hiervoor was het bezoek van een delegatie van Leeuwarden-Fryslân 2018 aan de Duitse deelstaat Nedersaksen. De groep onder leiding van directielid Oeds Westerhof wil in aanloop naar 2018 gaan samenwerken met het Duitse deel in en rond het Waddengebied.

In het spoor van Westerhof waren ook Joop Mulder (Oerol), Nynke-Rixt Jukema (Feel the Night), Gitta Luiten (Farm of the World), Lieuwe Poorten (European Youth Music Festival) en Eileen Blackmore (Energy Now) meegekomen. Zij vertegenwoordigen een aantal projecten uit het bidbook van Leeuwarden-Fryslân 2018.

In het stadhuis van Leer sprak de Friese delegatie met een groot aantal vertegenwoordigers uit de Duitse culturele en toeristische sector. ,,We hielden presentaties en merkten dat het enthousiasme onder potentiële partners in Noord-Duitsland die actief willen deelnemen aan het programma groot was", aldus Westerhof.

In het dagblad Emder Zeitung wordt onder anderen Joop Mulder aangehaald. De ,,organisator van het beroemde Oerol Festival op Terschelling", zoals de krant hem aankondigt, pleitte voor een cultuurroute langs het hele Waddenzeegebied. Op die manier worden kunst en natuur bij elkaar gebracht. Bovendien, stelt Mulder, is zo'n route een extra impuls voor het toerisme.

Oeds Westerhof: ,,Deze contacten zijn ontzettend belangrijk. Het Waddengebied is namelijk meer dan alleen een Friese aangelegenheid. We hebben het over een gebied dat zich 500 kilometer lang uitstrekt. Van Den Helder voorbij Duitsland en tot het Deense schiereiland Skallingen zelfs."

En: ,,We hebben afgesproken dat we binnenkort opnieuw met elkaar om tafel gaan." Wanneer die bijeenkomst gepland staat, is nog niet bekend.