Nieuws

Delen

Eerste groep regio-ambassadeurs 2018 van start gegaan

LEEUWARDEN - Zo’n twintig mannen en vrouwen uit alle windstreken van de provincie waren donderdag 24 november in de Blokhuispoort bij elkaar gekomen. De meesten, allemaal werkzaam of actief in zeer uiteenlopende sectoren, kenden elkaar niet. Ze hadden gemeen dat ze een heel groot netwerk in de streken van Fryslân hebben en enthousiasme voor Leeuwarden-Fryslân 2018. Dit is de startende groep van regio-ambassadeurs in, voor en door Fryslân zelf.

Oeds Westerhof nam hen eerst mee in hoe LF2018 er is gekomen, om uiteindelijk te eindigen met het belang van de Mienskipsprojecten overal in Fryslân voor Kulturele Haadsted. Immie Jonkman ging hier met de mensen verder op in.

Op 23 januari ziet de groep elkaar weer. De regio-ambassadeurs - en hun netwerken - gaan meehelpen en ook zelf aan de slag om het programma van LF2018 in de rest van de provincie bekender te maken. Ze vertellen het verhaal van LF2018, wat er in de verschillende regio's gaat gebeuren en waar je als bewoner je steentje aan bij kunt dragen. Voor nu, straks en ook na 2018.