Nieuws

Delen

​Tourism & Hospitality | Leeuwarden-Fryslân 2018 naar toeristische vakbeurs Londen

LEEUWARDEN - Leeuwarden-Fryslân 2018 presenteert zich tijdens de WTM (World Travel Market) in Londen. Deze zogenaamde business-to-business-beurs geldt als één van de grootste toeristische vakbeurzen van Europa. De WTM wordt grotendeels bezocht door touroperators die de programma’s voor hun reisgidsen willen samenstellen.

,,Het is natuurlijk de bedoeling dat we met zoveel mogelijk projecten uit ons programma in de toeristische gidsen komen”, zegt Hanita van der Schaaf, hoofd tourism and hospitality namens Leeuwarden-Fryslân 2018. Van der Schaaf bezoekt de beurs in Londen samen met collega Nicole Venema en Jelle Burggraaff (European Affairs). De WTM Londen is van 7 tot en met 9 november. Nicole Venema: ,,De touroperators oriënteren zich nu voor de programma’s van eind 2017 en begin 2018. In Londen staan onder meer 32 geplande afspraken met Europese touroperators in onze agenda’s.”

Op de beursvloer presenteert Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 zich in de stand van partner NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen). Hanita van der Schaaf: ,,Met NBTC, het Fries Museum en Merk Fryslân organiseerden we eind september in het kader van de grote Alma Tadema tentoonstelling een persreis voor zeventien internationale journalisten. Met succes, want in de dagen en zelfs weken na die ontmoeting werd in tal van gerenommeerde dagbladen en tijdschriften volop over Friesland gepubliceerd.”

De links hieronder verwijzen naar enkele publicaties:

The Guardian: http://bit.ly/2daTYYD

La Stampa: http://bit.ly/2dsoG2p

Atribune: http://bit.ly/2dtglLf

Radio Popolare: https://www.sendspace.com/file/3wov4h