Nieuws

​Stenden Award 2015 toegekend aan Hanita van der Schaaf

Foto Jouwert Honderd/FotoMGM

Delen

​Stenden Award 2015 toegekend aan Hanita van der Schaaf

LEEUWARDEN – Hanita van der Schaaf heeft de jaarlijkse Stenden Master Award ontvangen. De 41-jarige kreeg de bijbehorende plaquette vrijdag toegekend in het auditorium van Stenden University.

Van der Schaaf, hoofd Hospitality & Tourism binnen Leeuwarden-Fryslân 2018, kreeg de award vanwege haar bijdrage aan de internationale opleiding Tourism Management. Ze geeft regelmatig gastcolleges en begeleidt namens CH2018 studenten die middels een stage of minor schoolopdrachten uitvoeren. Ze speelt een voorname rol bij de ontwikkeling van het European Tourism Future Institute (EFTI), het kennisinstituut waarmee Stenden zich in de top van de internationale toeristische studies wil vestigen.

Voorbeeld

Ook haar aanwezigheid in de accreditatiecommissie, die de kwaliteit van de opleiding moet waarborgen, telde zwaar mee. Hanny Kadijk, met Sjoerd Gehrels hoofdverantwoordelijk binnen de opleiding, roemde haar gedrevenheid: ,,Hanita toont keer op keer haar warme hart voor Friesland en het toerisme. Hanita is een voorbeeld van een inspirerende en vakbekwame professional. Iemand met doorzettingsvermogen, enthousiasme, kennis, humor en commitment.’’

Hanita van der Schaaf behaalde zelf ook haar ‘Master in Tourism Management’ en was gisteren eregast op de jaarlijkse Graduation Ceremony, waar dertig internationale studenten hun diploma kregen. Ze refereerde aan haar eigen periode op school en benadrukte dat de studenten vooral moeten genieten: ,,Want je knippert twee keer met de ogen en het is voorbij.”

Ervaring

Na het afronden van haar studie was Hanita van der Schaaf werkzaam als toeristisch strateeg bij onder andere de Provincie Fryslân en Bureau Vandertuuk. Ze werd marketing manager bij Merk Fryslân en was interim-directeur bij Beleef Friesland. In november 2014 trad ze in dienst bij Leeuwarden-Fryslân 2018 als Hoofd Marketing en Communicatie. Sinds kort is verantwoordelijk voor Hospitality & Tourism.