Nieuws

​Sneeuwwitje en de 7, maar dan anders

Delen

​Sneeuwwitje en de 7, maar dan anders

DRACHTEN - Wie een traditionele voorstelling verwachtte van Sneeuwwitje en de 7 dwergen zat tijdens de try-out van de Special Art Theater Roadshow waarschijnlijk eerst ietwat onwennig te wiebelen op de stoel. Maar de show maakt absoluut waar wat zij belooft. Sneeuwwitje en de 7 is een show die confronteert, verrast en verleidt tot meedoen.

Vele cliënten van Talant, WIL en leerlingen van het speciaal onderwijs maakten zich de afgelopen twee maanden klaar voor de theatervoorstelling. En het resultaat mag er zijn. Regisseur Art Jan de Vries is er samen met productieassistent Inez Schatz op geheel eigen wijze in geslaagd om de spelers een prachtig podium te bieden. Alles wat je ziet, hoort en meemaakt; van kostuum, decor, rap, script en dans, kwam tot stand mede dankzij hún creatieve inbreng.

Verbindingen en kansen
Bij het realiseren van de productie zijn ook vele inwoners en organisaties uit Drachten en omgeving betrokken. Onlangs startte er zelfs nog een koor. In eerste instantie om een bijdrage te leveren aan de voorstellingen, maar het enthousiasme van de koorleden is zo groot dat ze ook na de voorstellingen samen blijven zingen. En dat is nu juist wat Special Arts beoogt. Dat er verbindingen ontstaan en hierdoor nieuwe kansen voor mensen met en zonder beperking.

Sneeuwwitje en de 7 ook zien?
De try-out trok meer dan honderd bezoekers. De eerste zenuwen zijn overwonnen. De talenten maken zich nu klaar voor de parade tijdens Simmerdeis op zondag 26 juni om 14.00 uur en de voorstelling in de grote zaal van De Lawei op dinsdagavond 28 juni om 19.30 uur.

Kaarten reserveren

Reserveer de kaarten voor de voorstelling in De Lawei via s.franken@talant.nl. De kaarten kosten 2,50 euro per stuk. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Carré (De Velden 1) en De Rode Pimpernel (Moleneind ZZ 69 B). De parade tijdens Simmerdeis is gratis bij te wonen.

“Wat een leuke voorstelling. Vrolijk, behapbaar, sympathiek. Echt hartstikke leuk.”

“Het is eigenlijk een mengeling van vroeger en nu. Het oude sprookje met taalgebruik van nu…”

Figurant (boom) Wybren Jorritsma van Leeuwarden-Fryslân 2018:

“Het was spannend en fantastisch. De andere bomen hebben mij goed geholpen, het hele optreden is echt een teamprestatie!”