Nieuws

​San Sebastian 2016 zoekt Friese chefkok voor culinair project

Delen

​San Sebastian 2016 zoekt Friese chefkok voor culinair project

LEEUWARDEN – San Sebastian 2016, op dit moment met het Poolse Wroclaw de Culturele Hoofdstad van Europa, is op zoek naar een Friese kok. Voor dit culinaire project - On Appétit - nodigt de Baskische stad om beurten tien (chef)koks uit andere Europese landen uit.

Voor de week van 2 tot en met 6 juni wordt een Friese kok gevraagd. Het verblijf in San Sebastian wordt volledig bekostigd door het organiserende comité Donastia San Sebastian 2016.

De uiteindelijk gekozen kok moet een goede kennis van Friese lokale culinaire gerechten en ingrediënten hebben, spreekt Engels of Spaans en beschikt over ervaring in een professionele keuken. In Baskenland moet onder meer voor een gezelschap van 35 mensen een menu worden verzorgd.

In San Sebastian kookt de Friese chef mee met zijn Spaanse collega, terwijl ook een aantal bijzondere tripjes op het programma staat. Een bezoek aan lokale markten, de haven en deelname aan workshops zijn een greep uit het gevarieerde aanbod. Ook opent de Baskische gastrestaurateur zijn keuken om er samen met zijn Europese collega ‘experimenteel’ aan de slag te gaan: opdat er ingrediënten en gerechten worden gedeeld.

Aanmelden kan tot en met 10 april, door een e-mail te sturen naar communicatie@2018.nl. Schrijf een korte cv en vertel waarom jij deze bijzondere reis naar Spanje verdient.