Nieuws

PERSUITNODIGING Jaume Plensa onthult 3 februari eerste van de 'Eleven Fountains'

Delen

PERSUITNODIGING Jaume Plensa onthult 3 februari eerste van de 'Eleven Fountains'

Op 3 februari komt de internationaal bekroonde Spaanse kunstenaar Jaume Plensa naar Leeuwarden. Tijdens een persconferentie zal hij zijn ontwerp bekendmaken voor de fontein, die hij in samenwerking met Wetsus, internationaal topinstituut voor watertechnologie, zal realiseren.

De fontein is onderdeel van het project ' Eleven Fountains', 'één van de grote projecten van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018. In het project 'Eleven Fountains' krijgen de Friese Elf Steden elk een eigen unieke fontein.

Afgelopen periode is het team onder leiding van artistiek leider Anna Tilroe met vele lokale verenigingen, politici en internationale kunstenaars in gesprek geweest om het project vorm te geven. "Alle betrokkenen zien de kansen die het project biedt om de elf steden en de elfstedentraditie op een unieke manier op de kaart te zetten", aldus Anne Tilroe.

Leeuwarden heeft de primeur in het project. De fontein van Plensa krijgt een prominente plaats in het Stationsgebied in Leeuwarden. Het stationsgebied ondergaat de komende jaren een metamorfose. Gemeente, Fryslân, ProRail, NS en Europa investeren ruim 22 miljoen in het gebied. Wetsus, internationaal topinstituut voor watertechnologie, wordt betrokken bij de verdere ontwikkeling van de fontein in Leeuwarden.PERSUITNODIGING

De persconferentie vindt plaats op dinsdag 3 februari om 14.00 uur in Café Wouters (Sophialaan 5, Leeuwarden). Uw redactie is hierbij van harte welkom.

  • Voor meer informatie over het stationsgebied kunt u bellen met persvoorlichting van de gemeente Leeuwarden, via telefoonnummer (058) 233 40 02.
  • Voor meer informatie over het project Eleven Fountains van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa kunt u bellen met Hanita van der Schaaf, via telefoonnummer 06 – 8321 2836.