Nieuws

Projectnieuws | Voorspel aankomst grutto en win een reis

Delen

Projectnieuws | Voorspel aankomst grutto en win een reis

LEEUWARDEN - Het loont de moeite om de reis van grutto Amalia nauwlettend in de gaten te houden. Wie namelijk de aankomstdag en -tijd van Amalia goed voorspelt, wint een reis. De prijsvraag is bedacht door Kening fan 'e Greide.

Grutto Amalia is dankzij een zender van de Rijksuniversiteit Groningen te volgen op haar trektocht van Afrika naar Friesland. De afgelopen drie jaar landde Amalia in een weiland in Britswert. De komende weken vliegt ze via Frankrijk naar Nederland. Op dit moment is de grutto in de Spaanse provincie Badajoz. Wie vandaag al een voorspelling doet maakt dus kans op een reis naar Spanje.

Want hoe eerder de voorspelling wordt geplaatst op www.waarisamalia.nu, hoe verder weg de reis. De actie is vandaag begonnen.

Kening fan 'e Greide, ook bekend als King of the Meadows, is een snelgroeiend initiatief van verontruste burgers, boeren, muzikanten, kunstenaars, docenten, terreinbeheerders, wetenschappers, natuurbeschermers en zuivelmakers. Samen werken zij aan een toekomst waarin een gezond en renderend boerenbedrijf hand in hand gaat met natuur, biodiversiteit en genietende mensen.

Op www.kingofthemeadows.eu staan blogs, filmpjes, een activiteitenkalender en meer informatie.

Meedoen aan de actie 'Voorspel de aankomst van grutto Amalia' is gratis. Na het plaatsen van een voorspelling wordt vrijblijvend om een donatie gevraagd. Het bedrag komt geheel ten goede aan het werk van Kening fan 'e Greide. Meer informatie op www.waarisamalia.nu.