Nieuws

Projectnieuws | ​Presentatie schetsontwerp 11Fountains aan bewoners Hindeloopen

Shen Yuan tijdens een eerder bezoek aan Hindeloopen, samen met de fonteincommissie.

Delen

Projectnieuws | ​Presentatie schetsontwerp 11Fountains aan bewoners Hindeloopen

HINDELOOPEN – Het schetsontwerp van de fontein voor de stad Hindeloopen is klaar. Publiek en media zijn zaterdag 7 januari van harte welkom in De Foeke. De Chinese kunstenares Shen Yuan is aanwezig en zal om 16.00 uur het ontwerp presenteren. Daarna kunnen bewoners tot 18.00 uur met haar in gesprek gaan.

Shen Yuan woont en werkt in Parijs. Onder andere CNCC, Beijing; Jardins du Palais Royal en Centre Pompidou in Parijs; Guangdong Museum of Art, Guang Zhou, China; Shanghai Gallery of Art; MuHKA in Antwerpen; Hayward Gallery, Londen en PS1, New York toonden haar werk en verleenden opdrachten.

Yuan nam deel aan kunstbeurzen zoals de Guangzhou Art Triënnale; Biënnale van Sao Paulo; Art Basel; FIAC, Frankrijk; de World Expo in Shanghai en Art Dubai. In 2007 werd ze als een van de vier Chinese vrouwelijke kunstenaars gepresenteerd in het Chinese paviljoen op de Biënnale van Venetië.

Over 11Fountains

Met 11Fountains krijgt ieder van de Friese Elf Steden een fontein, ontworpen door elf internationaal gerenommeerde kunstenaars uit elf verschillende landen. De fonteinen – of eigenlijk waterkunstwerken – blijven na 2018 staan en worden nieuw cultureel erfgoed. 11Fountains is een idee van kunstcriticus en tentoonstellingsmaker Anna Tilroe.

Inspiratiebron waren de prachtige historische elf steden met hun vele kunst- en cultuurschatten, de gemeenschapszin bij de bewoners én het feit dat Friesland internationaal koploper is op het gebied van watertechnologie. Met de elf fonteinen worden de elf steden via de kunst op een unieke wijze met elkaar verbonden, ontstaan nieuwe ontmoetingsplekken voor de gemeenschap en wordt Friesland een nieuwe bestemming voor het internationale cultuurtoerisme.