Nieuws

Projectnieuws | Oranjewoud Festival, voor iedere muziekliefhebber een aanrader

Delen

Projectnieuws | Oranjewoud Festival, voor iedere muziekliefhebber een aanrader

ORANJEWOUD - In één van de mooiste plekjes in de provincie wordt eind mei het Oranjewoud Festival gehouden. Wie alvast een klein voorproefje van Culturele Hoofdstad van Europa wil meemaken, is welkom van 28 tot en met 31 mei. Het Oranjewoud Festival is namelijk één van de evenementen uit het winnende bidbook van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Op verschillende locaties in de tuinen rond Oranjewoud geniet de bezoeker van klassieke muziek in al haar vormen. Er zijn optredens van bekende bands, musici en zangers (o.a. Maarten Koningsberger, Eric Vloeimans, Quirine Viersen en Valenhina Toth).

Bijzonder is ook de openingsact: op donderdag 28 mei gaat namelijk The Electric Flute, de nieuwste productie van Opera Spanga in première. Het stuk is een moderne variant op Mozarts meesterwerk Die Zauberflöte.

Festivalhart De Proeftuin

In De Overtuin, pal tegenover het landgoed Oranjewoud, is het festivalhart ondergebracht. Daar geniet het publiek vier dagen lang van korte voorstellingen. Soms zijn het verrassingsacts, spontaan bedacht en uitgevoerd. De Proeftuin, zo heet de plek tijdelijk, is voor jong en oud. Het wordt een experimentele ontmoetingsplek waar klassieke en pop- en rockmuziek elkaar kruisen. Een kaartje voor De Proeftuin kost maar vijf euro (tot en met 21 jaar gratis) en is bovendien goed voor een drankje.

Rond de sfeervol ingerichte tuin, die deels in de open lucht is én een overdekte zitgelegenheid (tipi's) heeft, staan uitstekende eettentjes opgesteld (Het Ambacht, Tjaarda Oranjewoud, Sems, Dutch Beans, Juffrouw Terpstra Kookt, Lokaal 55 en Puur Heerenveen). Vlakbij De Proeftuin is op zondag 31 mei ook het gratis toegankelijke slotfeest.

Meer informatie over het Oranjewoud Festival staat hier.

Wie direct kaarten wil bestellen voor het Oranjewoud Festival kan hier klikken.