Nieuws

Projectnieuws | ​Ontwerp paviljoen Taalexpo bij Oldehove vanavond gepresenteerd

Delen

Projectnieuws | ​Ontwerp paviljoen Taalexpo bij Oldehove vanavond gepresenteerd

LEEUWARDEN - Zes architecten tonen vanavond in het Stadskantoor hun ontwerpen voor de zogenaamde Taalexpo. Dit dus nog te bouwen paviljoen maakt deel uit van Lân fan Taal, een van de grote projecten van Leeuwarden-Fryslân 2018. Met de komst van de publieksruimte krijgt het gebied rond de Oldehove en Prinsentuin een nieuw aanzien. De presentatie begint om 19.30 uur en iedereen is welkom.

Lân fan Taal is een breed programma over meertaligheid met daarin uiteenlopende projecten in de hele provincie. Dat gebeurt onder andere met het mobiele festival de Taalkaravaan. In het centrum van Leeuwarden, op het Oldehoofsterkerkhof en in de Prinsentuin vinden allerlei activiteiten plaats en op een deel van de groenstrook aan het plein komt het permanente paviljoen dat dus ook na 2018 in gebruik blijft.

Het gebouw bestaat uit een publieksruimte én, bijzonder, een tribune. Die biedt het publiek zicht op het Oldehoofsterkerkhof dat in 2018 tal van evenementen host.

In het Stadskantoor presenteren zes architectenbureaus hun ontwerp Een adviescommissie onder leiding van Rijksbouwmeester Floris Alkemade beoordeelt de inzendingen. Daarna beslist initiatiefnemer provincie Fryslân samen met gemeente Leeuwarden welk ontwerp wordt uitgevoerd. In 2017 start de bouw.