Nieuws

Projectnieuws | Oerol verkocht meer dan 130.000 kaarten

Het beeldende theater van Erf – Schweigman& (Oerol 2015) oogstte veel lof (Foto Jochem Jurgens).

Delen

Projectnieuws | Oerol verkocht meer dan 130.000 kaarten

WEST-TERSCHELLING - De 34ste editie van Oerol heeft meer dan 130.000 kaarten verkocht. Vorig jaar ging een vergelijkbaar aantal tickets over de toonbank. Dat betekent dat de meeste theatervoorstellingen uitverkocht raakten.

Op de drukste dag, zaterdag 13 juni, werden meer meer dan 15.000 bezoekers geregistreerd. De zondag erna kwamen 13.000 bezoekers langs. Het tiendaagse festival op Terschelling werd zondagavond afgesloten met een concert van het Broken Brass Ensemble.

Het beeldende theater ‘Erf’ van Schweigman& oogstte veel lof, net als ‘Dead End’ van Via Berlin, Orkater en Sytze Pruiksma, ‘Crashtest Ibsen: Nora’ van Sarah Moeremenans & Sons / Noord Nederlands Toneel, ‘We doen het wel zelf’ van Wunderbaum en ‘Stad der Blinden’ van Theater Utrecht.

Pareltjes waren ‘BOG. Een poging het leven te herstructureren’ van BOG, ‘Lutine’ van Orkater en ‘Loslopend wild’ van Maas theater en dans. Een publiekslieveling bleek ook ‘Holes’ van De Jonge Republiek / Tryater.

Binnen het landschapslab van het Expeditieprogramma genoot bovenal de ‘Zeven Streken’ van Marc van Vliet de meeste aandacht. Dit kunstwerk, dat de allure heeft van een Leonardo-Da-Vinci-vinding, maakt deel uit van Sense of Place, een project van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Op het muziekterrein de Betonning werd het programma grotendeels bedacht door één van de gastcuratoren, zoals Colin Benders, Typhoon, Wende en Spinvis.

Het door Cornald Maas gepresenteerde Opium op Oerol trok in de duinen in de baai van West-Terschelling het drievoudige aantal bezoekers op locatie ten opzichte van andere jaren. De uitzending met André van Duin als gast bleek in de huiskamers het best bekeken. Opium werd door de TROS/AVRO vijf keer live op televisie uitgezonden.