Nieuws

​Projectnieuws | ​Oerol opent festival met jubileum Waddenvereniging

Delen

​Projectnieuws | ​Oerol opent festival met jubileum Waddenvereniging

WEST-TERSCHELLING - De populariteit van Oerol lijkt elk jaar groter te worden. De organisatie maakte bekend dat de online-voorverkoop van theaterkaarten tot nu toe crescendo gaat: een kleine week voor de start van het festival (van 12 tot en met 21 juni) zijn al ruim 56.000 kaarten (van de 100.000) verkocht. Een record.

Ten opzichte van vorig jaar betekent dat een toename, toen er rond dezelfde periode werd gemeten, van 10.000 kaarten. Tijdens het festival worden per dag ook kaarten vrijgegeven voor verkoop. Bezoekers kunnen dus ter plekke kaartjes bemachtigen. Voor last-minute-beslissers zijn arrangementen beschikbaar.

Wende, Colin Benders, Spinvis en Typhoon

Oerol is dit jaar voor de 34ste keer. Er zijn veel premières, waarvan 23 binnen het theaterprogramma dat in totaal 35 voorstellingen telt.

Op het muziekterrein de Betonning werkt Oerol dit jaar voor het eerst met gastcuratoren. Dat zijn Wende, Colin Benders, Spinvis en Typhoon en de noordelijke festivals Into the Great Wide Open, Welcome to the Village en Explore the North.

Sense of Place

Op het Groene Strand zijn de laboratoriumversies van projecten voor Leeuwarden-Fryslân 2018 te zien. Deze installaties zijn bedoeld om in 2018 een permanente plek aan de Friese waddenkust te krijgen.

De witte kerk op het Groene Strand vormt tien dagen lang het hoofdkwartier van Leeuwarden-Fryslân 2018. Een ieder die meer wil weten over Culturele Hoofdstad van Europa is dan natuurlijk van harte welkom.

De publieksopening van Oerol is vrijdag 12 juni om 16.00 uur op de Westerkeyn. Meer informatie staat op www.oerol.nl.

De foto is gemaakt door Hans Jellema.