Nieuws

Projectnieuws | Maak kans op 10.000 euro voor Explore the North '17

Delen

Projectnieuws | Maak kans op 10.000 euro voor Explore the North '17

LEEUWARDEN - Wil je kans maken op 10.000 euro voor je projectplan? De Popfabryk en Explore the North roepen Friese makers in de popcultuur op om hun ideeën en projectplannen in te dienen voor 1 november 2016. Uit de ingediende ideeën en plannen worden maximaal acht concepten geselecteerd. De geselecteerde makers worden uitgenodigd voor een pitch op woensdag 23 november 2016 – dit is in de week van Explore the North 2016. Reageren moet voor 1 november aanstaande.

Een panel gaat die avond in gesprek met de makers en selecteert hieruit enkele ideeën die samen met de makers verder onderzocht worden op realiseerbaarheid. De ideeën en plannen moeten een publiekelijk presenteerbaar karakter hebben. Het meest haalbare idee wordt vervolgens samen met de Popfabryk geproduceerd en door Explore the North geprogrammeerd voor de editie van 2017.

De Popfabryk en Explore the North hebben hiervoor een productie (start)budget van 10.000 euro gereserveerd. Hoe kun je je aanmelden? Makers kunnen ideeën en plannen tot 1 november 2016 mailen naar info@popfabryk.nl. De ideeën en plannen omvatten in ieder geval een heldere omschrijving van het artistieke concept, globale begroting en planning.

Wie zijn ze?

Over De Popfabryk en Explore the North De Popfabryk en Explore the North slaan de komende jaren (2016 – 2019) de handen ineen bij het stimuleren en realiseren van nieuwe Friese producties op het vlak van de popcultuur.

De Popfabryk is het Fries productiehuis voor popcultuur. Verrijking, verdieping en vernieuwing van de popcultuur zijn hierbij belangrijke uitgangspunten, evenals de interactie tussen popmuziek en andere kunstdisciplines. www.popfabryk.nl

Explore the North is het festival voor muziek en verhalen op onvermoede plekken in Leeuwarden. De coproductie beleeft zijn première op Explore the North 2017 en wordt daarna nog een jaar lang uitgezet op festivals en podia in binnen- en mogelijk buitenland. http://explore-the-north.nl