Nieuws

Projectnieuws | ​Leerlingen veroorzaken kettingreactie Loop der Dingen

Delen

Projectnieuws | ​Leerlingen veroorzaken kettingreactie Loop der Dingen

SNAKKERBUREN - Op donderdag 14 juli zal 'Op e tún' in Snakkerburen een kettingreactie te zien zijn. Om 11.00 uur staan alle leerlingen van De Professor Wassenberghskoalle uit Lekkum klaar. Ze laten zien wat ze bedacht hebben als antwoord op de vraag van kunstenaar Marten Winters en zijn project de Loop der Dingen voor Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Marten Winters heeft de kinderen in samenwerking met Kunstkade om hulp gevraagd. Winters: ,,We willen in 2018 een hele lange kettingreactie opzetten in Leeuwarden. Hoe doe je dat? Wat werkt goed en wat niet?” De school wilde deze vraag graag onderzoeken en werkte de pilot voor dit project uit.

Door te brainstormen, uit te proberen en bij te stellen, zette de groep een eigen installatie in elkaar. Deze vormen tezamen één lange kettingreactie.
In de kettingreactie zijn onderdelen met zang, dans, zelfgemaakte instrumenten, decoratie en constructies opgenomen.

Belangstellenden zijn donderdag van harte welkom om de uitvoering van de kettingreactie bij te wonen. De Loop der Dingen is een community-art-werk van verschillende kunstdisciplines. Het zorgt ervoor dat mensen elkaar ontmoeten en samenwerken.