Nieuws

Projectnieuws | Kaartverkoop Oranjewoud Festival begonnen

Delen

Projectnieuws | Kaartverkoop Oranjewoud Festival begonnen

ORANJEWOUD - Op de mooist denkbare locaties mogelijk wordt begin juni het Oranjewoud Festival gehouden. De kaartverkoop van dit muziekfestival is deze week begonnen. Het Oranjewoud Festival is dit jaar van 2 tot en met 5 juni.

De line-up is zowel verrassend als indrukwekkend. Remy Kesteren is de meest gevraagde harpist van Nederland en speelt op zaterdag 4 juni in De Overtuin (Het paviljoen). 's Avonds barst op deze plek vermoedelijk groot feest los wanneer Baroque Disco, een project van tapdanseres Marije Nie, het podium inneemt.

Op een open plek in het Reigerbosch aan de oever van de Prinsenwijk geven 's lands beste acht Nederlandse trombonisten een concert. Het Wildernisconcert van het New Trombone Collective bevat delen uit Music for Wildnerness Lake van de Canadese componist R. Murray Schafer.

Voor de vroege vogels is zondag het Zonsopgangconcert, met in de tuin van landgoed Oranjestein een optreden van het Matangi Quartet. Na afloop wordt samen met de musici van het strijkkwartet een eitje getikt tijdens een gezamenlijk ontbijt in de tuin.

Het festival wordt zoals altijd afgesloten met een gratis toegankelijk concert, weer op het water tussen Museum Belvédère en landgoed Oranjewoud: comfortabel in het gras aan beide oevers of in de rond dobberende bootjes met een fles wijn en lekkere hapjes binnen handbereik. Dit jaar met jazzpianist Peter Beets en het Northern European Jazz Orchestra.

In De Proeftuin komt alles samen: het publiek om elkaar te ontmoeten, te eten en te drinken en musici te treffen. Het heeft een eigen programmering. Alle musici uit het hoofdprogramma treden er op. Daarnaast zijn er unieke onderdelen, zoals gastoptredens, jong talent, running gigs met onder meer jazz en wereldmuziek, straatkunst, workshops, een randprogramma en kinderactiviteiten. Er is dus altijd wat te doen of te beleven.

Naast de gratis onderdelen betalen personen tot en met achttien jaar maar 2,50 euro per concert. Alles over de kaartverkoop vindt u hier.