Nieuws

Projectnieuws | Gelegenheidskoor zoekt zangers met boerengevoel

Delen

Projectnieuws | Gelegenheidskoor zoekt zangers met boerengevoel

LEEUWARDEN - Keunstwurk zoekt zangers voor De Reis, een van de projecten van Leeuwarden-Fryslân 2018. De zangers doen mee aan de locatievoorstelling Molke, een stuk over jonge, Friese boeren.

Om in de voorstelling het echte boerenleven te benaderen, brengen de theatermakers van Molke deze zomer hun tijd door op een boerderij. Daar luisteren ze naar de verhalen van jonge boeren. Hun verhaal, hun perceptie over de toekomst, vormen het script van Molke.

Daarna wordt een koor samengesteld, dat onder leiding staat van componist en dirigent Ben Lammerts van Bueren. Zangers en zangeressen die het leuk vinden om aan het community-art-programma De Reis mee doen, kunnen zich aanmelden op de website van Keunstwurk. Het koor zal uit ongeveer dertig deelnemers bestaan.

De zangrepetities zijn op een melkveebedrijf, ergens tussen Bolsward en Workum. Enige zangervaring is vereist: noten lezen is geen vereiste, maar vaak wel handig. Affiniteit met de melkveehouderij is een pré. Molke gaat in de zomer van volgend jaar in première.

De repetities zijn:

-donderdag 11 juni, van 19.30 tot 21.00 uur.

-zaterdag 13 juni, van 14.00 tot 16.00 uur.

-zondag 14 juni, van 12.30 tot 13.30 uur (met aansluitend een korte presentatie aan genodigden).