Nieuws

Projectnieuws | Filmfestival brengt IRA, politie en leger aan gesprekstafel

Foto Hans Jellema.

Delen

Projectnieuws | Filmfestival brengt IRA, politie en leger aan gesprekstafel

LEEUWARDEN - De 37ste editie van het Noordelijk Film Festival (NFF) is van start gegaan. In de zalen van De Harmonie en Slieker Film draaien van woensdag 9 tot en met zondag 13 november tientallen bijzondere films.

Het #NFF37 maakt deel uit van het programma van Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Wie het volledige filmaanbod wil bekijken kan hier klikken.

In samenwerking met Donostia/SanSebastian2016, dit jaar met het Poolse Wroclaw de Culturele Hoofdstad van Europa, vertoont het Noordelijk Film Festival de documentaire In Dialogue. De productie is in opdracht van SanSebastian2016 gemaakt en vertelt een bijzonder verhaal: regisseur Xuban Intxausti slaagde er namelijk in om voormalige IRA-aanhangers, een toenmalig Brits soldaat en ex-politieagent met elkaar in gesprek te brengen.

De film is zaterdag en zondag in Leeuwarden te zien en wordt ingeleid door Jelle Burggraaff, verantwoordelijk voor de Europese contacten binnen Leeuwarden-Fryslân 2018. Ook zijn regisseur Xuban Intxausti en de hoofdpersoon uit de documentaire Sira Abenoza bij de film aanwezig.

Meer informatie over In Dialogue vindt u hier.