Nieuws

Projectnieuws | Europa's minderheidstalen in 2018 samen op het voetbalveld

Taart mocht op deze feestelijke dag niet ontbreken. De D3-pupillen van Blauw Wit '34 vielen massaal aan. Foto's Anne Waterlander/www.x-lent.nl

Projectnieuws | Europa's minderheidstalen in 2018 samen op het voetbalveld

Rudy Douma (voorzitter Blauw Wit '34) schudt de hand van John Bonnema. In het midden wethouder Sjoerd Feitsma.

Delen

Projectnieuws | Europa's minderheidstalen in 2018 samen op het voetbalveld

LEEUWARDEN – Een evenement voor voetballers uit gebieden waar minderheidstalen worden gesproken. Dat is de insteek van een internationaal voetbaltoernooi dat in de zomer van 2018 in Leeuwarden plaatsvindt. Zaterdag werden de plannen hiervoor gepresenteerd in de bestuurskamer van voetbalclub Blauw Wit ’34.

De plannen zijn gebundeld in een bidbook, samengesteld door de Maatschappelijke Commissie van de Leeuwarder amateurvereniging. Het bidbook werd overhandigd aan de Leeuwarder wethouder van cultuur Sjoerd Feitsma en John Bonnema, zakelijker leider van Leeuwarden-Fryslân 2018. Zij kregen het eerste exemplaar uit handen van Rudy Douma, voorzitter van Blauw Wit ’34.

Dat gebeurde in het bijzijn van de D-pupillen van de club die over twee jaar opnieuw in beeld komen als deelnemers aan het toernooi op het complex Wiarda. Dan, gelijktijdig met het wereldkampioenschap voetbal in Rusland, strijden 260 jongens en meisjes van 14 en 15 jaar – uit 16 landen - om de felbegeerde ‘Iepen Mienskipsbeker’.

Het toernooi wordt samen met Lân fan Taal, project van Leeuwarden-Fryslân 2018, vormgegeven. ,,De kinderen maken zelf deel uit van het programma en bezoeken tijdens hun verblijf in Leeuwarden verschillende onderdelen van Culturele Hoofdstad van Europa 2018”, zegt Geert Postma, lid van het organisatiecomité.

Bij de presentatie gaven ook vertegenwoordigers van de partners Afûk, Leeuwarden-Fryslân 2018 en Sport Fryslân acte de présence.