Nieuws

Projectnieuws | Denktank voor de bijen opnieuw bijeen

Delen

Projectnieuws | Denktank voor de bijen opnieuw bijeen

BUITENPOST - In De Kruidhof is vrijdag een nieuwe bijeenkomst van Silence of the Bees. Betrokkenen bespreken dan opnieuw de plannen om het 2018-programma rond de bij te verdiepen en verbreden. De aftrap van Silence of the Bees was op 28 april, toen in De Blokhuispoort in Leeuwarden.

Toen is besloten om regelmatig bij elkaar te komen als een denktank ideeën uit te wisselen en nieuwe initiatieven te lanceren. De bijeenkomsten worden steeds op een ander plek georganiseerd, dit keer dus in botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost.

In het project werken (inter)nationale kunstenaars en onderzoekscentra, bijenhouders (en verenigingen), gemeenten, boeren en scholen samen om aandacht te krijgen voor de bij. Resultaten van de samenwerking zijn kunstwerken, installaties, composities, festivals, bijvriendelijke gemeenten en veranderingen die noodzakelijk zijn in landbouwprocessen.

Het programma begint 's middags om half vier. Voor de volledigheid:

-15:30 uur ontvangst met koffie/thee in het tuincafé

-16:00 uur welkom door Marten van der Veen, Wethouder en Jan Willem Zwart, directeur De Kruidhof

-16:15 uur excursie naar de bijenstal van De Kruidhof waarbij er ook een kast wordt geopen16:45 presentatie van Karin Steijven, sinds 15 september aangesteld als lector Bijengezondheid op VHL

-17:00 uur pitches/presentaties en voortgang van 'Celebrating Diversity.

-18:00 uur borrel en netwerken. Er wordt een pasta-maaltijd voor 10,00 euro pp (vegetarisch) geserveerd

19:30 uur afsluiting

Moderatoren: Jan Willem Zwart (directeur De Kruidhof), Jan-Willem van Kruyssen (executive producer Celebrating Diversity), Karin Steijven (lector Bijengezondheid op VHL)

De Kruidhof is gevestigd aan de Schoolstraat 29b in Buitenpost.
Aanmelden kan via 2018@vankruyssen.eu (+31 (0)631665582). De toegang is gratis.

Oogstdag

Een dag later is in De Kruidhof in Buitenpost de traditionele en altijd drukbezochte Oogstdag. Op deze feestelijke laatste openingsdag van het seizoen is veel te doen. Zo is er weer de jaarlijkse Fruitshow van bijzondere oude fruitrassen en een markt met proeverijen, streek- en biologische producten in de Kloostertuin en de kas. Voor kinderen en volwassenen zijn er verschillende workshops en rondleidingen rondom fruit, kruiden en tuinmateriaal.


De foto komt van Facebook/Silence of the Bees.