Nieuws

Projectnieuws | Denktank schiet woensdag met scherp op de bijen

Delen

Projectnieuws | Denktank schiet woensdag met scherp op de bijen

FRANEKER - In atelier Het Kleine Huis is woensdag een bijeenkomst van Silence of the Bees, project van Culturele Hoofdstad. In dit project werken (inter)nationale kunstenaars en onderzoekscentra, bijenhouders (verenigingen), gemeenten, boeren en scholen samen om aandacht te krijgen voor de bij.

De samenwerking resulteert in (en in aanloop naar) 2018 in kunstwerken, installaties, composities, festivals, bijvriendelijke gemeenten en noodzakelijke veranderingen in landbouwprocessen.

Tijdens de aftrap van Silence of the Bees, op 28 april jongstleden, werd het voorlopige programma gepresenteerd en hielden verschillende deelnemers een vijf minuten durende pitch over hun ideeën en voorstellen. Een collectie van de pitches en de presentatie zijn via deze link te lezen.

Bij die bijeenkomst is afgesproken om regelmatig als denktank samen te komen. Om ideeën uit te wisselen, nieuwe initiatieven te lanceren en te onderzoeken hoe het Silence of the Bees-programma verbreed en verdiept kan worden.

De eerste denktank is dus woensdag in Franeker. Er zijn nog plaatsen beschikbaar. De bijeenkomst wordt gecombineerd met de presentatie van de Felt Beehive in de Martenatuin, naast het atelier.

De bijeenkomst begint om 14.30 uur (inloop). De gespreksleiders zijn Klaas Sietse Spoelstra (Spring Fever), de Australische Sue McCauley (artistiek leider van Silence of the Bees), Jan-Willem van Kruyssen (Spring Fever), Joke Lunsing (docent NHL en initiator Felt Beehive).

Tijd en Locatie: 15.00-18.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur), Atelier Het Kleine Huis, Voorstraat 27 in Franeker

Voertaal: Nederlands/Engels

Aanmelden: via 2018@vankruyssen.eu (tel: 06-31665582).

Meer weten over Silence of the Bees? Kijk op Facebook.