Nieuws

Uit de media | De Volkskrant en Maria Louise omarmen Oranjewoud Festival

Delen

Uit de media | De Volkskrant en Maria Louise omarmen Oranjewoud Festival

ORANJEWOUD - Landgoed Oranjewoud, de plek waar ooit het lustslot stond waar Maria Louise von Hessen-Kassel regelmatig verbleef, staat op zaterdagavond 30 mei letterlijk in de schijnwerpers. Met speciale projecties op het gebouw worden het oorspronkelijke paleis en andere beelden rond Marijke Meu tot leven gewekt.

Oranjewoud Belicht maakt deel uit van het vierdaagse Oranjewoud Festival dat donderdag (morgen) begint. Topmusici als Quirine Viersen en Eric Vloeimans presenteren zich op verrassende wijze in de schitterende tuinen, de landhuizen en het museum van Oranjewoud. In het nieuwe festivalhart De Proeftuin tegenover Landgoed Oranjewoud kan het publiek zich laven aan hapjes en drankjes en ultrakorte optredens in diverse genres.

Oranjewoud Belicht maakt deel uit van het Maria Louise Jaar, omdat het precies 250 jaar geleden is dat Maria Louise van Hessen-Kassel overleed in het Princessehof in Leeuwarden.

Kaartverkoop

Kaarten voor het Oranjewoud Festival, dat in 2018 als Royal Chamber Music deel uitmaakt van het officiële programma van Leeuwarden-Fryslân 2018, zijn online te koop.

Losse kaartjes zijn uiteraard ook verkrijgbaar aan de kassa's in Oranjewoud. Een dagkaart voor het festivalhart (De Proeftuin) kost vijf euro.

Meer informatie staat op www.oranjewoudfestival.nl.

De Volkskrant

Vandaag kreeg het Oranjewoud Festival ruim aandacht van De Volkskrant. Het landelijke dagblad schreef twee pagina's vol en interviewde festivaldirecteur Yoram Ish-Hurwitz.