Nieuws

Projectnieuws | De spijkerpakkenband, muziek en dementie, instrumenten van afval

Delen

Projectnieuws | De spijkerpakkenband, muziek en dementie, instrumenten van afval

LEEUWARDEN - Veel meer dan alleen een klassiek muziekfestival. We kopten het eerder deze week boven een artikel over het jaarlijkse CityProms. De zesde editie is gisteravond begonnen en barst vanmiddag in volle hevigheid los. Met vanaf 14.00 uur de opbouw en openbare repetitie van het Noord-Nederlands Orkest op het hoofdpodium onder de Oldehove.

CityProms is een doorlopend project dat een jaar lang op het gebied van welzijn, zorg en educatie tal van activiteiten en manifestaties houdt. CityProms Embrace is de maatschappelijke poot van het project. Onder dit label worden innovatieve programma’s bedacht en uitgevoerd die het welbevinden bevorderen. Vanuit het Muziek & Welzijn programma lopen meerdere projecten, waarvan ‘Muziek & Dementie’ het meest omvangrijk is: met behulp van conservatoriumstudenten worden tal van creatieve muziekworkshops aan ouderen met dementie gegeven.

Hun mantelzorgers en hulpverleners doen mee en krijgen trainingen. Dit project is uitgeroepen tot een voorbeeldstellend project door Fonds Cultuurparticipatie en is onderdeel van Age Friendly Cities. CityProms coördineert interactieve concerten voor mensen met een beperking en verzorgt internationaal lezingen met betrekking tot de rol van een festival in deze.

De projecten en activiteiten van de stichting komen jaarlijks tijdens CityProms tot uitbarsting. In veel gevallen kwamen alle ideeën tot stand dankzij een innige samenwerking van veel verschillende mensen.

Voorbeelden van deze mienskipsprojecten worden de komende dagen getoond, zoals het Symposium CityProms Academy (vrijdag 13.00 uur in HCL), het Noardewyn CPkoor met Willem de Vries en 175 koorleden (vrijdag ca. 20.00 uur hoofdpodium Oldehoofsterkerkhof), D'Drive Tchaikovsky Installatie (ca. 19.00 uur Oldehoofsterkerkhof - plein), workshop instrumenten maken van afval (zaterdag 10.00 uur Prinsentuin), muziekontdekking (zaterdag 11.30 uur Arena Bibliotheek), DanceFryx (zaterdag 13.00 uur Oldehoofsterkerkhof - plein), Syncoop (zaterdag 14.00 uur hoofdpodium Oldehoofsterkerkhof), MUZT Sneek (zaterdag 15.15 uur hoofdpodium Oldehoofsterkerkhof), Fulkaan (18.00 uur hoofdpodium Oldehoofsterkerkhof), Beyers Naudé Schoolorkest (19.00 uur hoofdpodium Oldehoofsterkerkhof) en de Spijkerpakkenband (zondag 12.15 uur hoofdpodium Oldehoofsterkerkhof).

Een volledig overzicht met beschrijvingen van alle programmaonderdelen vindt u hier.