Nieuws

Projectnieuws | De Denktank van Silence of the Bees zoemt in de Ipe Brouwerssteeg

Delen

Projectnieuws | De Denktank van Silence of the Bees zoemt in de Ipe Brouwerssteeg

LEEUWARDEN - De Denktank van Silence of the Bees komt weer bijeen. In dit project werken tal van belanghebbenden samen om aandacht te creëren voor de bij. Silance of the Bees, project binnen het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018, nodigt een ieder uit om deel te nemen aan de Denktank. De eerstvolgende bijeenkomst is op woensdag 9 maart.

Op 28 april 2015 vond de aftrap plaats van Silence of the Bees in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Een team van (inter)nationale kunstenaars, onderzoekers, bijenhouders (en verenigingen), gemeenten, boeren en scholen ging aan de slag om het programma rond het project (lees: de bij) te verdiepen. Sindsdien komt de ploeg als Denktank regelmatig bijeen. De resultaten van de samenwerking krijgen een gezicht dankzij kunstwerken, installaties, composities, festivals, het uitroepen van bijvriendelijke gemeenten en veranderingen die noodzakelijk zijn in landbouwprocessen.

De bijeenkomsten zijn steeds op een andere plek: dit keer dus op 9 maart in het atelier van Go-Creatie aan Ipe Brouwerssteeg (tegenover café 't Sentiment) in Leeuwarden.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • 15:30 uur ontvangst met koffie/thee in het atelier van Go-Creatie
  • 16:00 uur Welkom door Joke Lunsing, docent Communication & Multimedia Design/NHL Hogeschool en initiatiefnemer minor Go-Creatie
  • 16:15 uur Rondleiding atelier Go-Creatie
  • 16:45 uur Positionering Silence of the Bees binnen het LWD2018-programma
  • 17:00 uur Pitches/presentaties; Warm Nest & Cocon, Oratorio for a Millon Souls, blauw/groene zone langs De Haak (Wetterskip Fryslân), Picknickpakket Nordwin College/SotB, etc.
  • 18:00 uur Borrel en netwerken
  • 19:00 uur Diner in De Neushoorn


Moderatoren: Joke Lunsing (docent Communication & Multimedia Design/NHL Hogeschool en initiatiefnemer minor Go-Creatie), Jan-Willem van Kruyssen (executive producer Celebrating Diversity)

Datum: Woensdag 9 maart 2016
Voertaal: Nederlands/Fries
Aanmelden: Kunt u aanwezig zijn, dan ontvangen wij uw aanmelding graag uiterlijk 7 maart via 2018@vankruyssen.eu (+31 (0)631665582). De toegang is gratis en wij stellen het op prijs als u de uitnodiging binnen uw netwerk verder kunt verspreiden. Laat ons ook weten of u na de bijeenkomst bij ons aanschuift voor een diner in De Neushoorn.

Mocht u een plan willen presenteren met een 5 minuten pitch, dan verzoeken wij u om dit met uw aanmelding kenbaar te maken/mee te sturen, zodat wij vooraf een overzicht krijgen van alle plannen en initiatieven.
Laptop en beamer zijn aanwezig.

Meer informatie
Blijf op de hoogte van Silence of the Bees op:
www.facebook.com/pages/Silence-of-the-Bees/525417900930101

Bij de foto: De voordeur van het atelier.