Nieuws

Projectnieuws | Boerenvoorstelling Molke kan nog wel wat stemmen gebruiken

Delen

Projectnieuws | Boerenvoorstelling Molke kan nog wel wat stemmen gebruiken

LEEUWARDEN - De muzikale theatervoorstelling Molke zoekt nog steeds zangers voor het koor. Molke wordt in de zomer van volgend jaar gespeeld op een melkveebedrijf in Friesland. De muzikale ondersteuning komt van een koor van maar liefst zestig mensen.

Theatergezelschap 5eKwartier werkt in opdracht van Keunstwurk aan de totstandkoming van deze nieuwe, grote locatievoorstelling over een melkveefamiliebedrijf. Het theaterproject maakt deel uit van De Reis, een project van Culturele Hoofdstad dat de samenwerking tussen professionele en amateurkunstenaars zoekt. Amateurs zijn in dit geval 'gewone mensen' van wie de talenten vaak nog niet ontdekt zijn.

Tweede Zang Lab eind deze maand

Van 26 tot en met 30 augustus organiseert 5eKwartier het tweede Zang Lab op het melkveebedrijf van Auke en Janke Jeltsje van Dijk in Nijhuizum. (Nijhuizum 19). Het koor, nu zo'n veertig mensen, zingt nieuwe liedjes en muzikale composities onder leiding van Ben Lammerts van Bueren, een jonge professionele componist/dirigent. Op 29 en 30 augustus treedt het koor op voor publiek.

Data repetities Lab Molke 2:
Woensdag 26 augustus van 18.30 tot 21.30 uur.
Donderdag 27 augustus van 18.30 tot 21.30 uur.
Vrijdag 28 augustus van 18.30 tot 21.30 uur.

Zaterdag 29 augustus van 15.30 tot 18.00 uur repetitie. Om 20.00 uur presentatie.

Zondag 30 augustus van 12.30 tot 13.15 uur warming-up en aansluitend om 13.30 uur de presentatie.

Een eerdere oproep van Molke leverde al wel een flink aantal koorleden op. De film hieronder is een samenvatting van het eerste Zang Lab:


Verhalen uit de Wijk

Ook uit de koker van De Reis, maar dan in opdracht van de gemeente Leeuwarden, ontwikkelde Willy Bergsma het programma Oud Oost Vertelt: in de pilot zocht projectleider Willy Bergsma in Leeuwarden de veelal oudere wijkbewoners uit de Bloemenbuurt en Oldegalileën op. Ze verzamelt hun vaak bijzondere verhalen zodat ze niet verloren, wanneer de oudere generatie er niet meer is.

Het videoverslag van de pilot staat hieronder: