Nieuws

Projectnieuws | Aftermovie van Welcome to the Village 2015 nu online

Even in alle rust bijpraten (Foto Ruben van Vliet).

Delen

Projectnieuws | Aftermovie van Welcome to the Village 2015 nu online

LEEUWARDEN - Nog even nagenieten van Welcome to the Village? Dat kan, dankzij deze 'official aftermovie' die maandagavond door het driedaagse festival is gepost.

Met opnieuw vooral veel enthousiaste reacties (zie o.a. de facebook-pagina van WTTV) beleefde het openluchtfeest in de Groene Ster een succesvolle derde editie. Een uitverkocht huis (7.500 mensen), een klinkende headliner (dEUS) en 600 vrijwilligers die zich soms maandenlang in het zweet werkten. Hartverwarmend, noemt de organisatie de gedane arbeid van deze groep.

In een persbericht schrijft WTTV daarom: ,,Het luidste applaus kwam tijdens de afkondiging na headliner dEUS. Dat applaus was voor de zeshonderd vrijwilligers." Voorts waren de kritieken in landelijke en regionale (dag)bladen stuk voor stuk positief.

Jacob Haagsma van de Leeuwarder Courant schreef: ,,Het loont de moeite om een culinair recensent af te vaardigen, of een duurzaamheidsredacteur of een beeldende-kunstspecialist, naar dit festival dat immers zoveel meer wil zijn dan een vergaarbak van bandjes. Duurzaamheid en innovatie, verantwoord eten, festivalvormgeving: ook dat zijn poten onder het festival. Mede daarom was het er zo prettig toeven op het festivalterrein."

Overigens, de voorbereiding van de vierde uitvoering van WTTV (in 2016 op 15, 16 en 17 juli) is al in volle gang. De makers willen daarom graag weten wat er nóg beter kan en hebben een vragenlijst in elkaar gezet. Het invullen ervan is zo gepiept. Klik hier om naar deze lijst te gaan.