Nieuws

Programmanieuws | Sense of Place roept op tot steun aan kunstenaar en zijn beide vrouwen

Delen

Programmanieuws | Sense of Place roept op tot steun aan kunstenaar en zijn beide vrouwen

HOLWERD - Het team achter Sense of Place wil Jan Ketelaar helpen om zijn vijf meter hoge kunstwerk bij Holwerd te realiseren. Sense of Place, dat verschillende veranderingen rond de Waddenzee tot stand wil laten komen, is daarom een crowdfundingsactie gestart. ,,Jan heeft de volle vrouw uit eigen middelen gefinancierd, maar de volle vrouw is niets zonder de andere dame."

De tekst hieronder komt van de website van Sense of Place.

Een man en zijn werk. Een beeld van mythische proporties. Onverstoorbaar en onversaagd gaat Potzenmaker Jan Ketelaar door. Zo’n man is hij: een man met een missie. Hij bouwt en denkt en last zijn visie op de wereld in elkaar. Er zijn van die momenten - spaarzaam - dat je daar onderdeel van kunt zijn; even meevoelen hoe gigantisch zo’n schepping is. Dit is zo’n moment.

Het is 2018. Op de dijk bij Holwerd staat een beeld dat uitkijkt over zee: ‘Wachten op hoog water’. Het beeld bestaat uit twee vrouwen van 5 meter hoog. De een vol, de ander mager. Wanneer je ertussen in staat kun je beide vrouwen bij de hand nemen. Kunstenaar en maker Jan Ketelaar wil met dit beeld mensen bij elkaar brengen. Het gaat over de zoektocht naar balans en uitwisseling.

Het beeld is nog in wording en Sense of Place wil Jan hierbij helpen. De dames maken immers deel uit van de route ‘expeditie Sense of Place’.

Crowdfunding

Jan heeft de volle vrouw uit eigen middelen gefinancierd, maar de volle vrouw is niets zonder de andere dame. En om haar verder af te maken hebben we hulp nodig.

We willen middels deze actie minimaal een bedrag van 10.000 euro ophalen zodat Jan de magere dame verder tot leven kan brengen. Hoe hoger het bedrag, hoe langer Jan hier aan kan werken. Je kunt helpen dit doel te bereiken. Voor een bijdrage van al € 10 doe je mee. Als je meer kunt geven, kan je bijvoorbeeld ook een VIP-uitnodiging voor de opening of een unieke kleine versie van het beeld krijgen. Zie hier rechts voor alle opties.

Steun Jan om zijn droom te realiseren en word mede-eigenaar van dit unieke werk!

Voor meer informatie: www.sense-of-place.eu www.janketelaar.nl www.holwerdaanzee.nl.

In 2018 is Leeuwarden, met het Waddengebied als achterland, culturele hoofdstad van Europa. Sense of Place is één van de dragende principes onder het programma van Culturele Hoofdstad. Sense of Place initieert projecten op het gebied van culturele landschapsontwikkeling en wil tevens de dromen van steden, dorpen en inwoners in het Waddengebied zichtbaar maken. Het doel is om veranderingen in het landschap rond de Waddenzee te bewerkstelligen en de beleving van ende waardering voor het landschap van –met name - het UNESCO Werelderfgoed Waddengebied te vergroten bij een groter publiek.