Nieuws

Programmanieuws | Oranjewoud Festival blijft sprookjesachtig mooi

Programmanieuws | Oranjewoud Festival blijft sprookjesachtig mooi

Foto's Hans Jellema.

Delen

Programmanieuws | Oranjewoud Festival blijft sprookjesachtig mooi

Verrast willen worden door de meest prachtige tuinen, lommerrijke lanen en onverwachte plekken? Dan is het Oranjewoud Festival zeker iets voor jou. De zesde editie van dit klassieke-muziekfestival is van donderdag 1 tot en met maandag 5 juni. Met ruim 120 Nederlandse en internationale topmusici, soms in een kleinschalige, intieme setting, belooft het festival alvast veel goeds. Het Oranjewoud Festival maakt deel uit van het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Liefhebbers van klassieke muziek mogen het optreden van Trio Wanderer niet missen. Dat geldt ook voor het Kaarslichtconcert door meesterpianist Enrico Pace. Voor wie meer van avontuur houdt, is het ondergrondse bunkerconcert Canto Ostinato een aanrader of de bijzondere uitvoering van Kurt Schwitters Ursonate in de Ecokathedraal.

Het Belgische ensemble Revue Blanche en de Vlaamse schrijver Stefan Hertmans vlechten een muzikaal epos en ontroerend relaas ineen. Meedoen mag ook: zwier mee tijdens het concert Waltzing the Woods in het historische interieur van Landgoed Oranjewoud op de feestelijke muziek van onder andere Johann Straus door de musici van LUDWIG. Of ga op ritmische safari in het Bosconcert door slagwerker Tatiana Koleva.

Verder zijn er optredens van Fuse, Julian Schneemann & Friends, blokfluitiste Lucie Horsch, violiste Noa Wildschut, het Rembrandt Frerichs Trio en vele anderen. Het gratis slotconcert wordt gegeven door het Nederlands Blazers Ensemble.

Nacht van het Park

Een sprookjesachtig verlichte Overtuin vormt op zaterdagavond 3 juni het decor voor de Nacht van het Park. Dit nieuwe programmaonderdeel bestaat uit een scala aan korte concerten, waaronder een concert in volslagen duisternis en een Augmented Concert door violist Yannick Hiwat met speciale effecten die de bezoekers via een koptelefoon bereiken. De Nacht van het Park besluit in stijl met een Middernachtconcert door zangeres Nora Fischer, het Doelen Ensemble en Aart Strootman op de elektrische gitaar.

De Proeftuin

De Proeftuin vormt opnieuw het festivalhart: de plek waar iedereen kan proeven van (h)eerlijke hapjes en allerlei soorten muziek. Het publiek kan tijdens korte optredens van de festivalmusici op een ongedwongen manier kennis met zeer uiteenlopende muziekstijlen. Speciaal voor kinderen is er in ‘t Proevertje van alles te doen en te beleven.

Artistiek partner LUDWIG

Voor een periode van ten minste twee jaar wordt LUDWIG artistiek partner van Oranjewoud Festival. Net als het festival is LUDWIG een jonge, dynamische organisatie die een brede publieksbeleving van (klassieke) muziek centraal stelt. Dit collectief voortreffelijke musici laat in zeven speciaal voor Oranjewoud Festival gemaakte programma’s van zich horen.

Kijk voor meer informatie en de kaartverkoop op www.oranjewoudfestival.nl. Toegang tot De Proeftuin is gratis.