Nieuws

Programmanieuws | Nieuwe oogst Malteser poëtische piepers is binnen

Delen

Programmanieuws | Nieuwe oogst Malteser poëtische piepers is binnen

SINT ANNAPAROCHIE - Ze zijn er weer: de nieuwe oogst Malteser aardappelen van het LF2018-project Potatoes go Wild. Verpakt in speciale jute zakjes en voorzien van een Maltees gedicht, liggen de piepers nog de hele maand in de schappen van verschillende Friese groenteboeren en supermarkten.

Poetic Potatoes, zoals het onderdeel binnen Potatoes go Wild heet, versterkt de al ruim 150 jaar relatie tussen Fryslân en Malta. Door regelmatige pootaardappelen naar en van Malta te verschepen wordt de 150 jaar oude relatie tussen Fryslân en Malta versterkt. Leerlingen uit beide regio's schrijven poëzie en gedichten die met de zakken aardappelen worden teruggestuurd.

Gedichtenwedstrijd

Dit jaar is een speciale gedichtenwedstrijd aan het project gekoppeld. Bij aankoop van een zak Malta-aardappelen krijgt de consument een formulier mee, waarmee een gedicht kan worden ingezonden.

Het beste gedicht in de Bildtse, Friese, of Nederlandse taal gaat in 2017 met de laatste zending pootaardappelen en poëzie in het kader van het project mee naar Malta en zal daar in het Maltees en Engels vertaald te lezen zijn.

Poëziebundel

Volgend jaar maart worden op deze manier voor de laatste keer Malta’s verkocht en eindigt het samenwerkingsproject met de verschijning van een meertalige poëziebundel, die zowel op Malta als in Nederland te koop zal zijn. De poëzie van de kinderen is vanaf de herfstvakantie 2018 te zien in Natuurmuseum Fryslân.

In de zomer van 2018 is kunsttentoonstelling in de schuren van zeven akkerbouwers uit het Bildt, Noord-Holland, Ostfriesland (net over de grens in Duitsland) en Nordfriesland (tegen de Deense grens in Duitsland).

Meer informatie is te vinden op www.baw.frl

.