Nieuws

Programmanieuws | Muziektheatercircus zoekt artiesten met én zonder beperkingen

Foto/campagnebeeld Rachel Lambert.

Delen

Programmanieuws | Muziektheatercircus zoekt artiesten met én zonder beperkingen

LEEUWARDEN - Hooggeëerd publiek! Houd je van muziek, dansen, zingen, acrobatiek en samenwerken? Dan is Anders! iets voor jou. ,,We gaan een professionele voorstelling maken voor mensen met én zonder een beperking", zegt Margot Hoiting festivaldirecteur van CityProms. De deelnemers aan Anders! worden begeleid door mensen van CityProms en twee ervaren Britse gezelschappen.

Het eindresultaat van het muziek-theater-circusproject is - in de open lucht - te zien tijdens het klassieke muziekfestival CityProms, op 24 of 25 juni in Leeuwarden.

Anders! zoekt jonge makers, musici, regisseurs, dirigenten, componisten en alle soorten spelers (solisten, acteurs, dansers en koorzangers). Hoiting: ,,Professioneel of niet professioneel, het kan allemaal."

Het begeleidingsteam uit Engeland wordt aangevoerd door Claire Hodgson en Jamie Beddard: beiden beschikken over meer dan tien jaar ervaring in het werken met validen en anders validen tijdens professionele producties.

Het Anders!-project komt op 4 februari voor de eerste keer samen. Begeleiders en artiesten zonder beperkingen zijn dan ook welkom. Hoiting: ,,Maar ook van mensen met diverse beperkingen, verstandelijk en lichamelijk en combinaties ervan, hopen we dat ze zich zullen aanmelden. Wij vinden juist die combinaties heel belangrijk voor de empowerment van alle spelers."

Als je mee wil doen, dan kun je je hier aanmelden.

De sociale functie van CityProms

Stichting CityProms wil de sociale functie van muziek benadrukken en wil zich profileren op dit gebied. De Stichting heeft op dit moment een voorbeeldstellende functie voor wat betreft muziek voor mensen met dementie met professionele musici die een mastersmodule hebben gevolgd aan het Prins Claus Conservatorium.

Stichting CityProms voert onder het label CityProms Embrace deze innovatieve workshops met veel succes uit in de zorgsector. Deze methode is inmiddels uitgebreid naar andere kwetsbare groepen. Met Talant zijn er met succes interactieve concerten/workshops voor kinderen en volwassenen met beperkingen begonnen.

CityProms Embrace streeft er naar dat de vaardigheden die tijdens deze productie geleerd worden, verder ontwikkeld zullen worden en tot andere samenwerkingen zullen leiden zoals met The Never Ending Orchestra (project van Leeuwarden-Fryslân 2018). CityProms Embrace vindt het verder van groot belang dat haar werkzaamheden onderdeel zijn van haar doorlopende muzikale werk in de zorgsector.