Nieuws

Programmanieuws | Leeuwarder leerlingen op het witte doek met Look@Me

Delen

Programmanieuws | Leeuwarder leerlingen op het witte doek met Look@Me

LEEUWARDEN - Krachtige verhalen over de bijzondere levens van kinderen in Leeuwarden. Ze worden verteld in vier films en een documentaire op het Noordelijk Film Festival. Het project heet Look@Me, is bedacht door Kunstkade en is programmaonderdeel van Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

Het project bestaat uit een lesprogramma op de scholen waarin kinderen leren hoe hun eigen verhaal te vertellen in de vorm van een documentaire. Het project wordt ook uitgevoerd in Culturele Hoofdsteden Aarhus2017 en Valletta2018. Look@Me werkt samen met de EO/IKONdocs voor de documentaireserie Mensjesrechten.

Er zijn maar liefst vijf premières te zien van vijf bijzondere kinderen. Vier korte films van kinderen van obs De Eestroom en obs Oud Oost, die een documentaire maakten over hun eigen leven, samen met een professionele filmmaker en met hulp van studenten van D’Drive Friesland College (film & media).

Mensjesrechten maakte speciaal voor het Noordelijk Film Festival en Culturele Hoofdstad van Europa 2018 een documentaire over een Leeuwarder kind.

Look@Me wordt gesteund door Culturele Hoofdstad 2018 en Het Nieuwe Stads Weeshuis.