Nieuws

Programmanieuws | Initiatiefnemers verrast door cheque en cameraman

Foto is gemaakt tijdens eerste Dorpentop, in november 2016 in het WTC Expo (Foto Wietze Landman).

Delen

Programmanieuws | Initiatiefnemers verrast door cheque en cameraman

LEEUWARDEN - Vijf initiatieven uit het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân kregen onlangs een bonuscheque van 2.018 euro. De projecten uit vijf Friese regio’s verdienen een opwaardering, vindt Leeuwarden-Fryslân 2018. Deze week worden dagelijks filmpjes vertoond, waarop te zien is hoe de initiatiefnemers verrast worden. De video's zijn gemaakt door Frans-Friso de Winter, verslaggever van YourPost.

De projecten kregen in de derde subsidieronde van dit jaar een bijdrage uit het provinciale Iepen Mienskipsfûns. De geselecteerde initiatieven kregen de cheques van onder anderen gedeputeerde Sietske Poepjes.

Filmpjes door YourPost

In een korte reeks publiceren provincie Fryslân, Streekwurk en partners dus iedere dag een filmpje. De initiatiefnemers werden ‘gelokt’ met de melding dat de provincie graag meer wil horen over de plannen. Ze wisten niet dat er een cameraploeg meekwam. Filmer Frans-Friso de Winter werkt in opdracht van YourPost, de vrijwilligersredactie die schrijvers, fotografen, filmers en anderen ervaring en een podium biedt. De video's verschijnen onder meer op de Facebook-pagina van de provincie Fryslân.

Iepen Mienskipsfûns weer open

Vanaf 9 januari tot 3 februari 2017 kunnen inwoners van Fryslân weer subsidie aanvragen uit het Iepen Mienskipsfûns. Voorwaarde is een goed idee voor het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk, dorp of regio. Meer informatie over het Iepen Mienskipsfûns en het aanvragen van subsidie is te vinden op www.streekwurk.frl/imf.