Nieuws

Programmanieuws | Tweede deel drieluik Opera Spanga LF2018 opent deze zomer

Beeld van Opera Spanga (www.operaspanga.nl)

Delen

Programmanieuws | Tweede deel drieluik Opera Spanga LF2018 opent deze zomer

Opera Spanga presenteert La Traviata. De voorstelling gaat op 22 juli in première en wordt daarna op 25, 27, 29, 31 juli en 2, 4, 5 augustus gespeeld. De klassieker La Traviata is Verdi's meest gespeelde opera aller tijden en maakt deel uit van het drieluik in het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www,operaspanga.nl.

Vorig jaar stond Macbeth op het programma van Opera Spanga, in 2018 wordt Aida in de half open tent van het Weststellingwerver dorp Spanga opgevoerd. Beide voorstelling maken al deel van Culturele Hoofdstad van Europa 2018. Het is mogelijk om voorafgaand aan La Traviata een driegangendiner te nuttigen. Reserveren hiervoor kan eveneens via www.operaspanga.nl.

Stingray Brava

Televisiezender Stingray Brava besteedt de komende tijd ook aandacht aan Opera Spanga. Als onderdeel van de Operamaand wordt The Electric Flute uitgezonden, de voorstelling waarmee Spanga in 2015 tijdens het Oranjewoud Festival zo overtuigend opende. Stingray Brava is dé televisiezender die uitsluitend opera, ballet en klassieke muziek uitzendt.

Wil je The Electric Flute van Spanga terugkijken? Neem dan een kijkje op www.stingraybrava.com.

De vrienden van Spanga

Wie vrienden wordt van Opera Spanga, krijgt twee nieuwsbrieven per jaar, is verzekerd van de beste plaatsen bij de voorstellingen en wordt uitgendoigd voor de jaarlijkse Vriendenmiddag. Vrienden worden van Opera Spanga? klik dan hier.

Over La Traviata en Spanga

Van 22 juli tot en met 5 augustus 2017 is La Traviata (1853) in het weiland van Jacob en Coby in het Friese Spanga te zien. Opera Spanga maakt all achtentwintig jaar eigenzinnige operaproducties.

Het gelaagde en veelkoppige medium opera toont alles waartoe een mens in staat is, ook zijn donkere kanten. Daarom kiest Opera Spanga voor Verdi, die de mens in al zijn glorie toont, maar ook in al zijn lelijkheid zonder waardeoordeel.

Deze La Traviata speelt zich af in de tijd van de verandering in de prostitutie; op de scheidslijn van chique clubs en lugubere afwerkplekken. Een protest tegen de almaar voortwoekerende vrouwenhandel, een aanklacht tegen het gebrek aan beschaving en tegen barbarij. De voorstelling is de tweede van Opera Spanga’s Leeuwarden-Fryslân 2018 driedelige reeks, in samenwerking met Filharmonie Noord: Macbeth (2016), La Traviata (2017) en Aida (2018).

Première La Traviata: 22 juli 2017

Voorstellingen : 25, 27, 29, 31 juli en 2, 4, 5 augustus

Aanvang : 20:30 uur

Locatie : Spangahoekweg 47 te Spanga 8482 KL, Friesland