Nieuws

Onderwijs | Knowledge-online vraagt studenten naar station van de toekomst

Delen

Onderwijs | Knowledge-online vraagt studenten naar station van de toekomst

LEEUWARDEN - Vandaag is-ie online gegaan: de website www.knowledge2018.nl. Het platform van NHL en Stenden richt zich met name op studenten uit het hbo en vraagt hun mee te denken over Leeuwarden-Fryslân 2018. De website informeert over alle activiteiten die door de studenten zijn bedacht of ontwikkeld.

Woensdag (13 mei) wordt weer een Knowledge2018-pop-up-café gehouden. Dan zijn ook de studenten uit het mbo (en andere geïnteresseerden) van harte welkom. Dit keer staat het nieuwe busstation van Leeuwarden centraal. ,,Zonder al te veel weg te geven moet het busstation een beleving worden en één van de visitekaartjes van de stad", zegt Jeffrey Meijer namens Knowledge.

,,Centraal staan de groene inrichting, technologie, recycling en duurzame energie. Omdat studenten de grootste gebruikersgroep zijn, is dit het ideale moment te laten horen wat hun ideeën zijn bij een station van de toekomst", vult collega Bram Kruijt hem aan. Het café is van 16.00 tot 18.00 uur geopend.

In het pop-up-café in De Kanselarij komen onderwijs, ondernemers en overheid elkaar tegen. Aanmelden kan gratis via de website www.knowledge2018.nl.

De bedenkers van de ‘beste’ ideeën mogen hun plannen op 27 mei presenteren voor de projectgroep ‘stationsgebied’ van de gemeente. De winnaars worden professioneel begeleid bij de verdere ontwikkeling van hun idee.