Nieuws

Ondertussen... | Smûk en Smikkel voor het eerst op beide Pinksterdagen

Delen

Ondertussen... | Smûk en Smikkel voor het eerst op beide Pinksterdagen

LEEUWARDEN - Voor het eerst wordt de brunchmarkt Smûk en Smikkel verspreid over twee dagen gehouden. Plaats van handeling is opnieuw De Blokhuispoort, dat haar beide pleinen openstelt. De achtste uitvoering van Smûk en Smikkel, met lokaal, bewust en vooral lekker eten, is zaterdag en zondag: op Eerste en Tweede Pinksterdag.

Smûk en Smikkel profileert zich graag als dé brunchmarkt van het noorden, waar eten, muziek en design elkaar treffen. De kramen en rollende keukens bieden een keur aan smakelijk eten. Het assortiment bestaat onder andere uit crêpes, broodjes, biologische frieten en ambachtelijke bieren.

Op zondagavond is er live-muziek met onder anderen zanger-liedjesschrijver Tim Tells. Op beide dagen worden verschillende workshops gegeven.

Kinderen mogen aan de slag met groente en fruit. Zij knutselen bloemkoolschaapjes en druivenrupsen of de meest geweldige fantasiedieren.

Leeuwarden-Fryslân 2018 is ook met een stand van de partij. Tijdens de workshop van Culturele Hoofdstad van Europa bedenken en maken kinderen creaties uit afvalmateriaal, zoals lege sappakken.

Smûk en Smikkel is op Pinksterzondag (24 mei) van 11.00 tot 21.00 uur geopend: en op Pinkstermaandag (25 mei) van 11.00 tot 18.00 uur.

De markt heeft haar eigen Facebook-pagina aangemaakt.

De foto is gemaakt door Ruben van Vliet.