Nieuws

Ondertussen | Onder Verlaatsbrug Leeuwarden hangt grootste doek van Nederland

Delen

Ondertussen | Onder Verlaatsbrug Leeuwarden hangt grootste doek van Nederland

LEEUWARDEN - Wachten voor de brug in Leeuwarden wordt leuk. NHL-studenten maakten een fleurig kunstwerk dat tegen de onderzijde van de Verlaatsbrug is geplakt. Initiatiefnemer is de Leeuwarder kunstenaar Koos Reinsma. Het ontwerp is gemaakt door de studenten Petra Tjepkema en Anna Richtje Hogenhuis.

De gemeente is van plan om op weg naar 2018 vaker onder bruggen doeken te plaatsen. De afbeeldingen tonen bekende en minder bekende plekken en/of personen die met de stad of Leeuwarden-Fryslân 2018 te maken hebben.

De NHL-studenten volgen de opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving en ontwierpen het paneel aan de hand van het thema ‘Mienskip’.

,,De tekening is een zoekplaatje van bekende en minder bekende items in Leeuwarden. Wij hopen dat we hiermee het wachten voor de brug wat leuker maken en dat mensen met elkaar voor de brug in gesprek gaan over het zoekplaatje”, aldus Petra en Anna Richtje. Het kunstwerk meet 15,43 bij 7,63 meter, volgens de gemeente Leeuwarden in Nederland het grootste doek dat ooit onder een brug gespannen is. Kunstkade bemiddelde tussen de school en de gemeente.

Eerder werd de Vrouwenpoortsbrug voorzien van een kunstwerk van de Leeuwarder kunstenaar Bonny Dijkstra.