Nieuws

​Ondertussen... | Knowledge2018 pop-up-café: Sweet Sixteen Energy Party

Delen

​Ondertussen... | Knowledge2018 pop-up-café: Sweet Sixteen Energy Party

LEEUWARDEN - Knowledge 2018 organiseerde woensdag een pop-up-café in De Kanselarij. Het platform van de hogescholen Stenden en NHL houdt geregeld bijeenkomsten in het kader van Leeuwarden-Fryslân 2018. Deze editie stond in het teken van het evenement '16 in 2016 VIP', waarvan Dieuwke Kroese projectleider is. Zij maakte eerder de documentaire '18 in 2018'.

Het Knowledege 2018 pop-up-cafe werd bezocht door mbo- en hbo-studenten en andere geïnteresseerden die onder het genot van een hapje, drankje en muziek over verschillende ideeën brainstormden. Speciaal voor sociale media werd het ‘Descover the city in 16 selfies’ bedacht. ,,De jongeren van tegenwoordig hebben immers honderden volgers verspreid over heel Europa”, aldus student én ondernemer Gino van der Baan.

Andere ideeën waren een XD-festival met onder andere een ‘sweet sixteen party’, volledig duurzaam georganiseerd: een feest waarop dankzij de energie van de dansende tieners telefoons opgeladen kunnen worden.

Tessa Douwsma, zelf geboren in 2000, bedacht het plan om als Fries gezin leeftijdsgenoten uit andere regio’s of landen te adopteren. Ze zag het plan als volgt voor zich: ,,Ik kan hun iets laten zien van Leeuwarden en de Friese tradities en zij kunnen mij helpen met het verbeteren van mijn Engelse taal."

Het volgende Knowledge2018 pop-up-café is op woensdag 13 mei van 16.00 uur tot 18.00 uur. Plaats van handeling is opnieuw de Kanselarij aan de Turfmarkt 11. Het belangrijkste gespreksonderwerp zijn dan het Leeuwarder stationsgebied en de bussen die naar de (hoge)scholen rijden.

Bouwe de Boer en Jos van Langen, beiden namens de gemeente Leeuwarden, vragen de aanwezigen om creatieve en vernieuwende concepten te bedenken voor het gebied dat de komende jaren vernieuwd wordt. ,,De studenten zijn tenslotte voor een groot deel de gebruikers”, aldus De Boer. De bedenkers van de drie ‘beste’ ideeën mogen hun concept presenteren voor de projectgroep Stationsgebied van de gemeente.

Tekst is geschreven door Maria Nijboer (student MEM, Stenden).