Nieuws

Ondertussen | ​Kinderen Talant ontdekken klassieke muziek

Delen

Ondertussen | ​Kinderen Talant ontdekken klassieke muziek

LEEUWARDEN - Rondlopen, dansen, aandachtig kijken of meedoen. Het kon allemaal tijdens het klassieke miniconcert bij Talant kinderdagcentrum It Kampke in Leeuwarden. Talant, maatschappelijk partner van Leeuwarden-Fryslân 2018, liet de deelnemers op een speelse manier kennismaken met klassieke muziek. En ook al beleefde iedereen het interactieve concert op zijn eigen manier, één ding was volstrekt duidelijk; de kinderen genoten.

Vorige week verzorgden studenten van het Prins Claus Conservatorium uit Groningen samen met hun docent - en organisator van het klassieke muziekfestival CityProms - Phillip Curtis 'een muzikale belevenis' voor de kinderen van kinderdagcentrum It Kampke.

Talant wil de deelname van cliënten aan culturele activiteiten vergroten. Omdat het niet voor iedereen makkelijk is om een activiteit te bezoeken, organiseert Talant ook activiteiten op locaties. De initiatieven hiertoe ontstaan binnen de projectgroep Talant - KH2018 (Culturele hoofdstad 2018) . ,,Door mee te doen, voel je je blijer en gelukkiger,” aldus projectleider Corrie van Hilten.

Uiteindelijk hopen zowel Talant als de organisatie van Culturele Hoofdstad van Europa dat in 2018, maar natuurlijk ook daarna, zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking mee kunnen doen. Dat gaat niet vanzelf. Daarom worden de jaren tot 2018 gebruikt om te ontdekken welke manieren de deelname kunnen bevorderen.