Nieuws

Ondertussen | Het beste van Claudy Jongstra in Fries Museum

Delen

Ondertussen | Het beste van Claudy Jongstra in Fries Museum

LEEUWARDEN - Expressieve kunst, vervaardigd uit textiel, waarbij het gebruik van natuurlijke materialen essentieel is. Werk van kunstenares Claudy Jongstra is vanaf zaterdag te zien in het Fries Museum.

Het museum wijdt een grote tentoonstelling aan de vermaarde viltkunstenares uit het Friese Spannum. Ancient Light, zoals de expositie heet, toont het beste werk van de ontwerpster van de afgelopen jaren. Tegelijk krijgt het publiek een kijkje in het brein van Claudy Jongstra. Haar werkwijze, de verschillende stadia van productie en creativiteit: ze komen alle aan bod. Ook is het CH2018-project Farm of the World prominent in beeld.

Claudy Jongstra: Ancient Light bevat schetsen, proeven en foto’s van het maakproces van de mural voor het San Francisco Museum of Modern Art, van de kostuums voor Star Wars en van het project Farm of the World, één van de hoofdprojecten van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Ook vervaardigt Jongstra voor deze tentoonstelling een groot nieuw werk waarbij ze zich laat inspireren door de seizoenen. Zij neemt voor deze manifestatie zelfs afstand van haar bestaande viltwerk en kiest een nieuwe richting met ruimtelijke textiele werken. De tentoonstelling is ontworpen door Irma Boom en Barend Koolhaas en gecureerd door Jorn Konijn.

Claudy Jongstra: Ancient Light is tot en met 8 januari 2017 te bezoeken. Meer informatie staat op de website van het museum.

De foto is gemaakt door Marcel van der Vlugt.