Nieuws

Ondertussen... | Friese student journalistiek wint overnachting hotelkamerpod

Delen

Ondertussen... | Friese student journalistiek wint overnachting hotelkamerpod

LEEUWARDEN - Op 7 april jongstleden duurde het nog exact duizend dagen voordat het jaar 2018 begon. Voor Leeuwarden-Fryslân 2018 de reden om een prijsvraag te bedenken.

Samen met het bedrijf TechnoTrain BV Dokkum vroegen we het publiek om de ultieme 2018-foto te maken: van een plek, dorp, voorwerp of kunstwerk dat volgens de maker in relatie staat tot het jaar waarin Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa is.

De maker van de winnende foto mag een nacht logeren in de hotelkamerpod van TechnoTrain BV Dokkum. die op de hoek Zuidergrachtswal-Achter de Hoven in Leeuwarden staat.

Winnaar bekend

De winnaar van de foto-actie is bekend (zie foto links). Sian Wierda fotografeerde in de Friese Meren in de buurt van het dorp Ouwster-Nijega. Sian Wierda, student journalistiek, schreef er de volgende tekst bij: ,,De skimerjende greide yn Ousternijegea, en in peaskefjoer. Moai plak! Mei-inoar foarút en werom sjen."

Sian Wierda reageerde verheugd toen hij hoorde dat hij (met nog één andere persoon) in de comfortabele hotelkamerpod gaat logeren. De overnachting is inclusief een uitgebreid ontbijt. ,,Wat leuk dat jullie de foto mooi vinden!"

Aan de foto-oproep werd flink gehoor gegeven. Via social media en e-mail werden vele tientallen foto's ingestuurd. Iedereen wordt daarvoor natuurlijk hartelijk bedankt!

Hieronder staat een kleine selectie.